Politic

Cristian Popescu Piedone își oficializează candidatura pentru Primăria Capitalei

schedule 19 apr. 2024, 11:49

Cristian Popescu Piedone își oficializează candidatura pentru Primăria Capitalei
SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
Cristian Popescu Piedone candidează pentru primar general al Bucureștiului, promițând transformarea capitalei.

Cristian Popescu Piedone, liderul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) și actualul primar al Sectorului 5, și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de primar general al Municipiului București. Într-o declarație publică făcută vineri, Piedone a exprimat încrederea în susținerea cetățenilor și dorința de a transforma capitala într-o "fascinantă bijuterie urbană".

Însoțit de un grup de susținători, Cristian Popescu Piedone a ajuns la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) pentru a-și depune candidatura, alături de semnăturile de susținere necesare conform legii. În cadrul unei declarații, el a subliniat că nu a purtat negocieri cu alte partide și că pariază pe propriul instinct și pe sprijinul cetățenilor.

Anunțul oficial al candidaturii sale a fost făcut anterior și pe pagina sa de Facebook, unde a mulțumit bucureștenilor pentru încrederea acordată și a promis să nu îi dezamăgească. Piedone a menționat anterior că are o experiență de 30 de ani în administrația locală și că se consideră un candidat puternic pentru funcția de primar general.

În contextul politic actual, există speculații că Partidul Social Democrat (PSD) ar putea susține candidatura lui Piedone, deși aceste zvonuri nu au fost confirmate oficial. Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a negat orice posibilitate de susținere a candidaturii liderului PUSL.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---