Politic

Marcel Ciolacu respinge acuzațiile privind implicarea în respingerea Alianței Dreapta Unită de către BEC

schedule 18 mar. 2024, 07:06

Marcel Ciolacu respinge acuzațiile privind implicarea în respingerea Alianței Dreapta Unită de către BEC
LCV / Shutterstock
Marcel Ciolacu, liderul PSD, neagă intervenția în decizia BEC de respingere a Alianței Dreapta Unită.

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a negat acuzațiile potrivit cărora ar fi intervenit în decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită. Într-o intervenție la Digi24, Ciolacu a subliniat că din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție și a afirmat că nu a avut nicio conversație cu aceștia, menționând că nici măcar nu le cunoaște numele.

Liderul PSD a subliniat că nu a comentat niciodată deciziile magistraților sau ale Curții Constituționale, considerând că astfel se apără statul de drept. De asemenea, a respins ideea că PSD ar avea dreptul de a sesiza o ilegalitate în cadrul procesului electoral. În contextul acuzațiilor venite din partea Alianței Dreapta Unită, Ciolacu a sugerat că opoziția ar trebui să se concentreze pe construirea unor proiecte, în loc să fie mereu împotriva PSD.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a catalogat decizia BEC drept un act de agresiune politică și a anunțat că aceasta va fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a denunțat decizia ca fiind una politică. Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a fost respinsă de BEC în încercarea de a se constitui ca entitate politică.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---