Politic

Premierul Marcel Ciolacu subliniază rolul strategic al României în cadrul NATO

schedule 10 apr. 2024, 13:23

Premierul Marcel Ciolacu subliniază rolul strategic al României în cadrul NATO
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO
Premierul României, Marcel Ciolacu, celebrează 20 de ani de la aderarea la NATO, subliniind rolul strategic al țării.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a evidențiat importanța strategică a României în cadrul NATO, în contextul aniversării a 20 de ani de la aderarea țării la Alianța Nord-Atlantică. În discursul său de la evenimentul „ROMÂNIA - NATO, 20 de ani”, desfășurat la Palatul Cercului Militar Național, Ciolacu a afirmat că România este „ancorată ireversibil” în comunitatea euroatlantică și joacă un rol de „ancoră strategică” pe Flancul de Est al NATO.

Reflectând asupra semnificației aderării la NATO, premierul a menționat că acest pas a reprezentat revenirea României la valorile și principiile democratice occidentale, fiind esențial pentru securitatea și dezvoltarea națională. Ciolacu a subliniat că integrarea în structurile euroatlantice a fost un obiectiv strategic susținut de întreaga societate și clasa politică, devenind fundamentul unei Românii democratice și prospere.

În contextul actual de securitate, marcat de provocări și amenințări complexe, premierul a reiterat angajamentul României de a proteja valorile Alianței și de a susține neechivoc Ucraina, precum și partenerii NATO vulnerabili, cum ar fi Republica Moldova și Georgia. Ciolacu a accentuat responsabilitatea României în asigurarea securității cetățenilor și a subliniat importanța strategică a Mării Negre, care se află în centrul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

La eveniment au participat, de asemenea, președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, precum și alte personalități politice și militare din țară și din state membre ale NATO.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---