Social Politic

Marian Neacșu va ocupa funcția de ministru interimar al Ministerului Muncii

schedule 13 iul. 2023, 13:52

Marian Neacșu va ocupa funcția de ministru interimar al Ministerului Muncii
Gabriel Petrescu / Shutterstock

Potrivit unor surse politice, vicepremierul Marian Neacşu va ocupa funcția de ministru interimar la Ministerul Muncii, după ce Marius Budăi și-a anunțat demisia, joi dimineață.

Cine va ocupa funcția de ministrul al Muncii în următoarea perioadă

Potrivit surselor politice, se pare că vicepremierul Marian Neacşu va ocupa funcția de ministru interimar la Ministerul Muncii. Acesta ar urma să fie numit de PSD săptămâna viitoare.

Amintim că joi dimineață, Marius Budăi a anunțat că demisionează din funcție în urma scandalurilor cu azilele de bătrâni. La scurt timp de la anunțarea deciziei sale, premierul Marcel Ciolacu a venit cu o reacție.

Acesta a declarat că a văzut prea multe situaţii care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit „o afacere” destul de bănoasă pentru un grup de oameni, indiferent de faptul că unii bătrâni au avut de suferit. De asemenea, acesta a spus că este un gest de onoare făcut de Budăi, pentru care îi mulțumește.

„Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Aşa ceva se va sfârşi, oricât de multe şi de dure schimbări va trebui să facem. Am avut azi dimineaţă o discuţie cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunţat despre decizia de a-şi da demisia la finalul acestei şedinţe. Este un gest de onoare pentru care îi mulţumesc şi sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, afirma premierul.

Ministrul Muncii, Marius Budăi și-a anunțat demisia în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov.

În urmă cu doar câteva zile, o organizație neguvernamentală care se ocupă de verificările centrelor sociale din țară a solicitat premierului Marcel Ciolacu demisia ministrului Muncii, Marius Budăi. ONG-ul s-a adresat premierului într-o scrisoare deschisă și spune că Budăi este vinovatul pentru tragediile care au avut loc în căminele de bătrâni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---