Social Educație

Premierul Ciolacu se întâlnește vineri cu sindicaliștii din Educație

schedule 16 iun. 2023, 10:33

Premierul Ciolacu se întâlnește vineri cu sindicaliștii din Educație
Africa Studio/Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni, vineri, de la ora 14 cu sindicaliştii din Educaţie. De asemenea, acesta are programate întâlniri cu mai mulţi miniştri, printre care cei implicaţi în gestionarea PNRR.

Marcel Ciolacu se va întâlni din nou cu sindicaliștii din Educație

Guvernul a anunțat că potrivit programului oficial începând de la ora 13.00, premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire de lucru cu vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Oficialii își vor da întâlnire la Palatul Victoria, în condițiile în care premierul a vorbit, încă de la desemnarea sa despre reducerea inflaţiei. În prima şedinţă de Guvern, liderul PSD a solicitat mobilizarea generală a tuturor funcţionarilor pentru atingerea jaloanelor şi ţintelor din PNRR.

Începând cu ora 12.00, premierul Ciolacu se va întâlni cu vicepremierul Cătălin Predoiu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Totodată, pe agenda premierului este programată și discuţia cu sindicaliştii din Educaţie. După mai bine de trei săptămâni de grevă generală, sindicaliștii din Educație au pus capăt protestelor, după ce Guvernul le-a făcut promisiuni legate de Legea salarizării, aceasta urmănd să fie pregătită până în 15 iulie.

Greva din Educație, începută pe 22 mai, a fost suspendată după trei săptămâni, pe 12 iunie. Liderii de sindicate au acceptat oferta Guvernului după multe runde de negocieri. Mulți profesori sunt revoltați că sindicaliștii au suspendat greva pentru că majoritatea ar fi votat împotrivă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---