Grupurile de profesori, pline de mesaje de revoltă după suspendarea grevei. Majoritatea dascălilor ar fi votat împotrivă
„Nu am vrut, evident, pentru că în colegiul nostru, în urma votului, situația părea complet inversă, în raport cu ce s-a decis. La noi nu s-a dorit suspendarea grevei. E posibil că în orice moment greva să fie reluată”, a spus Ruxandra Achim, profesoară.
Mai multe școli din țară au raportat că majoritatea profesorilor ar fi fost împotriva suspendării grevei. „Avem un sentiment de frustare că mesajul nostru nu a ajuns, că lupta noastră nu s-a încheiat şi încă rămânem uniţi să ne atingem scopul şi obiectivele care nu sunt neapărat legate de salarii, cât de imaginea noastră ca profesori”, a declarat o altă profesoară.
Ministrul Educației, Ligia Deca, a chemat toți dascălii la catedră, pentru încheierea anului școlar. În cele trei zile rămase, însă, nu se poate vorbi și despre recuperarea materiei pierdute, așa cum a recomandat Deca, căci cu elevi ieșiți din ritm nu poți forța lucrurile.
Citește și:
Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește astăzi cu sindicaliștii din Educație
Ciucă le-ar fi cerut elevilor şi părinţilor să pună presiune asupra profesorilor
Sindicatele profesorilor propun 5 examene la Evaluarea Națională
„Este foarte puțin timp la dispoziție, mai sunt o zi sau două, deja elevii și-au ieşit din ritm, nu poți să forţezi lucrurile. Nu se mai poate vorbi de predare din punctul meu de vedere”, a explicat Paul Buga, profesor, pentru Observator.
Probele de competențe orale se vor echivala cu mediile din liceu începând de miercuri pentru elevii de clasa a douăsprezecea, iar pentru cei care nu pot ajunge, probele se vor organiza miercuri, fizic, la școală. Examenele scrise încep în data de 26 iunie. Primii sunt elevii de clasa a opta, care dau Evaluarea Națională pe 19 și 21 iunie.