Politic

Azi începe sesiunea parlamentară de toamnă. Cum se poate ajunge la demiterea Guvernului Ciolacu

schedule 04 sept. 2023, 09:43

Azi începe sesiunea parlamentară de toamnă. Cum se poate ajunge la demiterea Guvernului Ciolacu
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Azi, 4 septembrie, începe sesiunea parlamentară de toamnă, iar odată cu ea și tensiunile în coaliție, după ce PSD și-a asumat răspunderea pe parchetul de măsuri fiscal-bugetare. Iată cum se poate ajunge la demiterea Guvernului Ciolacu. 

Începe sesiunea parlamentară de toamnă

Update 15:20: PNL a anunţat că a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale şi reducerea cheltuielilor. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că Biroul Politic al partidului a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale.

„Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este acela al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale. Am avut discuţii la nivelul liderilor PNL şi am prezentat cât se poate de clar care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susţinut şi continuă să le susţină pentru angajarea acestei răspunderi.
Elementele fundamentale sunt trei la număr, şi anume: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale şi măsurile fiscale", a spus Nicolae Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Liderii PSD au votat, în unanimitate, să își asume răspunderea în ceea ce privește pachetul de măsuri fiscal-bugetare, care pentru liberali încă rămâne sub semnul întrebării. 

Refuzul asumării răspunderii din partea celor de la PNL poate duce la depunerea unei moțiuni de cenzură, care ar putea să ducă la demiterea Guvernului Ciolacu

Executivul îşi va asuma răspunderea pe noile măsuri fiscale, cerute de Bruxelles. Liderul PSD, Marcel Ciolacu spune că este gata inclusiv pentru varianta alegerilor anticipate.

  • Tags:

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---