Social Politic

Ciolacu, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024: „Nu era o prioritate”

schedule 25 oct. 2023, 08:38

Ciolacu, despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024: „Nu era o prioritate”
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat ce majorare de pensii li se vor aplica românilor începând de la 1 ianuarie 2024.

Ciolacu despre creșterea pensiilor din noul an

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că săptămâna aceasta urmează să aibă noi discuții la Bruxelles, cu oficialii Comisiei Europene, în ceea ce privește noua Lege a pensiilor publice. Oficialul spune că s-a intrat într-o procedură mai alertă.

"Ea este în cererea de plată numărul 4, deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aș vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. (...) Chiar dacă noi avem gata legea pe 1 ianuarie și este promulgată, ea nu poate fi aplicată, pentru că e un întreg sistem de pus în aplicare. Deja se fac nişte simulări pe softuri în minister. Am intrat într-o dinamică şi eu cred că avem capacitatea ca un guvern al României să fie eficient.(...) 
E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal să primim din partea Comisiei feedback-ul. De aici o să începem din nou negocierile. Cred că săptămâna aceasta o să ajung și eu pe la Bruxelles și o să am o discuție şi la Comisie. Așa funcționează lucrurile, nu e niciun secret. Chiar mă bucur că reușim totuși să decuplăm, e Legea salarizării, Legea pensiilor și reforma fiscală care n-a fost trecută nici de PSD, nici de Ciolacu", a spus premierul Marcel Ciolacu. 

Totodată, premierul a vorbit și despre majorarea veniturilor pensionarilor începând din noul an. Potrivit oficialului, în primul rând se va lua în calcul o majorare a pensiei în acord cu indicele inflației, potrivit legislației în vigoare. 

De asemenea, Ciolacu afirmat că majorarea de la 1 ianuarie 2024 se va aplica pentru toate pensiile. 

"Toată lumea. Așa e legea, e neconstituțională dacă se aplică altfel. Inechitățile se vor repara în noua lege a pensiilor, e cu totul altceva. Deci la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5 indicele de inflație. Asta e un lucru clar. Eu îmi doresc, şi aşa am convenit şi cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie, ca pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare", a mai spus premierul Marcel Ciolacu. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---