Politic

Reacția premierului Ciucă, după ce Marcel Ciolacu a suspendat negocierile politice: „Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”

schedule 20 mai 2023, 15:26

Reacția premierului Ciucă, după ce Marcel Ciolacu a suspendat negocierile politice: „Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”
LCV / Shutterstock

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că principala grijă a coaliției este să rezolve problemele românilor, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu a solicitat suspendarea negocierilor pentru noul Guvern. Oficialul însă susține că "tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”.

Răspunsul lui Ciucă, după anunțul lui Ciolacu despre suspendarea negocierilor

Premierul Nicolae Ciucă susține că Partidul Național Liberal a susținut mereu ideea că principalul scop al coaliției trebuie să fie rezolvarea problemelor cetățenilor. Se pare că rotativa a ocupat mult prea mult din timpul și grijile politicienilor, iar nevoile cetățenilor au rămas pe locul doi.

"De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetățenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost și motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.”, a declarat Ciucă.

Prim-ministrul a mai menționat că soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. Ba mai mult, PNL vrea ca revendicările celor din educație să fie rezolvate cât mai curând posibil.

„În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale”, a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a solicitat suspendarea negocierilor din coaliție

Totodată, premierul susține că tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, pentru ca stabilitatea și echilibrul guvernării să nu fie perturbat. Acest moment de criză poate fi depășit doar cu seriozitate si responsabilitate și astfel se poate asigura o guvernare funcțională pe mai departe, a mai subliniat oficialul

"Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții”, adaugă premierul.

Sâmbătă, Marcel Ciolacu a solicitat suspendarea negocierilor din Coaliție cu privire la formarea noului Guvern până când nu se vor rezolva problemele sindicaliștilor din educație și sănătate care au anunțat greve generale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---