Externe

Parlamentul European adoptă reforma majoră a politicii privind migrația în ciuda opoziției

schedule 11 apr. 2024, 08:17

Parlamentul European adoptă reforma majoră a politicii privind migrația în ciuda opoziției
Hadrian / Shutterstock
Parlamentul European a adoptat o reformă majoră a migrației și azilului, cu controale mai stricte și solidaritate între state.

Parlamentul European a votat în favoarea unei reforme ample a politicii privind migrația și azilul, un proces care a durat peste un deceniu și care a stârnit reacții mixte în rândul statelor membre. Reforma, care introduce controale mai stricte la frontiere și un sistem de solidaritate între statele membre, a fost salutată de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și de cancelarul german Olaf Scholz, ca fiind un "pas istoric necesar".

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a subliniat necesitatea de a repara politica defectuoasă privind migrația, în timp ce Manfred Weber, președintele PPE, a insistat că statele membre, nu contrabandiștii, vor decide cine intră în UE. Reforma prevede o "verificare" obligatorie a migranților la frontiere și o "procedură la frontieră" accelerată pentru cei cu șanse reduse de a obține azil.

Cu toate acestea, reforma a întâmpinat opoziție din partea unor organizații pentru drepturile omului și a unor membri ai Parlamentului European, care au exprimat îngrijorări privind detenția familiilor cu copii și incriminarea migranților. De asemenea, Polonia și Ungaria au exprimat rezistență față de mecanismul de solidaritate, cu Polonia, prin vocea premierului Donald Tusk, refuzând aplicarea mecanismului obligatoriu de relocare a migranților.

Reforma va trebui validată oficial de statele membre și se preconizează că va intra în vigoare din 2026, cu scopul de a reduce numărul de sosiri la frontierele UE și de a gestiona mai eficient cererile de azil.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---