Politic Social

Marcel Ciolacu solicită reorganizarea ministerelor, până pe 31 decembrie. „Nu pot să fac o reformă pe colțul mesei”

schedule 23 nov. 2023, 15:09

Marcel Ciolacu solicită reorganizarea ministerelor, până pe 31 decembrie. „Nu pot să fac o reformă pe colțul mesei”
Foto: Recorder/Youtube

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a solicitat de la toate ministerele ca până pe 31 decembrie acestea să îi prezinte reorganizarea.

Ciolacu cere reorganizarea ministerelor până la sfârșitul anului 2023

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca până la finalul acestui an, ministerele să îi prezinte reorganizarea acestora.

"Am început cu o administrație mai suplă, prin legea de asumare, am creat cadrul legislativ ca această reformă în administrație să pornească. Nu pot să fac o reformă pe colțul mesei, pentru că vorbim și de oameni, și de funcționalitate", afirmă Marcel Ciolacu.

Premierul a menționat că până la data de 31 decembrie, toate ministerele trebuie să prezinte reorganizarea acestora. De asemenea, oficialul a transmis că vor exista ședințe de guvern și de două ori pe săptămână.

"Vorbeam ieri cu domnul ministrul Sorin Grindeanu, are 53 de autorități în subordine. Ministerul Mediului, zeci de autorități. Ce am hotărât foarte clar: fiecare minister va veni în propunerea de reorganizare cu un birou unic de avizare. În acel moment, antreprenorii nu mai trebuie să se ducă la Ministerul Mediului, la trei agenții, va fi un birou unic, în subordinea ministrului, astfel încât ministrul să știe la orice oră dacă s-au depășit termenele", adaugă Ciolacu.

Premierul României susține că nu a fost construit un parteneriat direct între Guvern, clasa politică, Parlament și mediul de afaceri.

"E aproape și imposibill, în acest moment, dacă și noi nu devenim mai sănătoși. Am avut nouă prim-miniștri, în nouă ani (...), am avut sute de miniștri în patru ani de zile. Sunt ministere importante, de Finanțe, Transporturi, unde în Germania au avut ministru al Transporturilor 17 ani, același ministru. Noi am schimbat câte doi pe an. Încercăm să creăm ceva predictibil și politic, și tot ce ne-am asumat acum să putem continua, altfel nu vom aduce echilibru", a încheiat Marcel Ciolacu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---