Economic

Premierul Marcel Ciolacu inițiază controlul prețurilor la detergenți

schedule 16 mai 2024, 17:13

Premierul Marcel Ciolacu inițiază controlul prețurilor la detergenți
Victor Mogyldea / Shutterstock
Premierul României, Marcel Ciolacu, a cerut un control pe piața detergenților după creșteri de prețuri nejustificate de 26%.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat recent că va solicita Consiliului Concurenței să efectueze un control riguros pe piața detergenților, în urma creșterilor de prețuri considerate de acesta ca fiind „total nejustificate”. În cadrul unei ședințe de guvern, Ciolacu a exprimat preocuparea față de majorarea prețurilor cu aproximativ 26%, subliniind că aceste creșteri nu au un fundament economic solid și afectează direct bugetul consumatorilor.

Această decizie vine în contextul în care Guvernul a implementat recent măsuri de plafonare a prețurilor la anumite categorii de produse pentru a combate inflația și a proteja puterea de cumpărare a cetățenilor. Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a confirmat că instituția a început deja verificările necesare pentru a determina dacă există justificări valide pentru aceste ajustări de preț.

În plus, premierul a menționat că sunt în pregătire și alte inițiative legislative, în colaborare cu Ministerul Economiei și Ministerul Agriculturii, pentru a asigura o mai bună reglementare a pieței și a preveni practicile comerciale incorecte. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura stabilitatea prețurilor și pentru a proteja interesele consumatorilor români în fața speculațiilor de piață.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---