Locale

Premierul Marcel Ciolacu solicită detalii privind renovarea vilei de pe Bulevardul Aviatorilor

schedule 27 feb. 2024, 12:25

Premierul Marcel Ciolacu solicită detalii privind renovarea vilei de pe Bulevardul Aviatorilor
Victor Mogyldea / Shutterstock
Premierul Ciolacu cere detalii despre renovarea unei vile de stat, presupusă reședință pentru Iohannis post-mandat.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a cerut clarificări cu privire la lucrările de renovare ale unei vile situată pe Bulevardul Aviatorilor din București, despre care se presupune că ar fi destinată președintelui Klaus Iohannis după încheierea mandatului său. Vila, deținută de Regia Autonomă a Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), este subiectul unor lucrări de renovare estimate la 7 milioane de euro, sumă care a stârnit controverse în spațiul public.

În cadrul unei declarații de presă, Marcel Ciolacu a menționat că nu deține informații detaliate despre costurile renovării și a subliniat că nu poate interzice RA-APPS să își facă un plan de investiții multianual. Premierul a indicat că legea prevede o locuință de stat pentru șefii de stat după încheierea mandatului, dar nu a confirmat că vila este pregătită pentru Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a reiterat că este posibil ca vila să fie închiriată, așa cum s-a întâmplat în trecut cu o altă proprietate pregătită pentru fostul președinte Traian Băsescu, care în final a fost închiriată unei ambasade. Premierul a promis că va solicita informații suplimentare și că publicul va fi informat despre destinația finală a vilei și justificarea sumei investite.

Investigația realizată de Recorder sugerează că lucrările de renovare sunt destinate pregătirii unei reședințe oficiale, având în vedere că legea prevede anumite beneficii pentru foștii șefi de stat, inclusiv o locuință de protocol. Costurile ridicate ale renovării au generat întrebări cu privire la beneficiarul acestor investiții și la transparența folosirii fondurilor publice.

Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea de a avea toate informațiile pentru a putea oferi răspunsuri concrete și a asigurat că va urmări situația îndeaproape, solicitând detalii de la Secretariatul General al Guvernului și RA-APPS.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---