Social

Nicușor Dan, despre protestul fermierilor: „Nu văd de ce aș respinge autorizarea unui protest cu camioane și tractoare la Guvern”

schedule 13 ian. 2024, 10:36

Nicușor Dan, despre protestul fermierilor: „Nu văd de ce aș respinge autorizarea unui protest cu camioane și tractoare la Guvern”
LCV / Shutterstock

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu ar avea motive să nu permită autorizarea unui protest cu tractoare și camioane la Guvern.

Nicușor Dan, despre protestul fermierilor

Protestul fermierilor și a transportatorilor a luat amploare din ce în ce mai mult în ultimele zile, când tot mai mulți fermieri și transportatori din toată țara s-au alăturat manifestațiilor. Șoselele din țară sunt blocate de utilajele agricole ale fermierilor care au pornit spre București pentru a protesta în fața Guvernului.

Intrarea în oraș le-a fost interzisă, deoarece aceștia ar putea paraliza traficul din Capitală. Echipajele de poliție păzesc intrările din oraș. Vineri, urma ca o delegație a protestatarilor să discute cu premierul Marcel Ciolacu despre revendicările care presupun costurile mari ale asigurărilor și taxei de drum și acciza pe combustibil.

Totodată, Diana Șoșoacă, senator și lider al formațiunii SOS România, a solicitat autorizare pentru un protest la Guvern.

 "Azi a avut loc o ședință a Comisiei pentru Adunări Publice. Până la momentul ședinței, veniseră două solicitări: o cerere de la o persoană fizică şi una, de la doamna senator Șoșoacă. Dânsa a trimis cererea la registratura Primăriei, printr-un avocat. Ambele solicitări erau incomplete şi au fost respinse pe motive procedurale.
Nu am primit vreo cerere de la un sindicat sau de la un grup de transportatori sau fermieri care protestează. Oricine poate să ceară să protesteze în Piața Victoriei pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, dar trebuie să respecte prevederile legale: să precizeze câți participanți vor veni la protest, care sunt persoanele din partea organizatorilor care vor ține legătura cu Jandarmeria.
Cele două solicitări nu îndeplineau aceste condiții. O următoare ședință a Comisiei pentru Adunări Publice va avea loc luni. Dacă în intervalul acesta vor mai veni cereri, vor fi discutate luni", a spus Nicușor Dan.

Acesta a menționat că în trecut au mai avut loc proteste cu vehicule și utilaje în fața Guvernului și nu vede în aceasta o problemă.

"Intuitiv, dacă o astfel de cerere (din partea transportatorilor, de protest cu camioane şi tractoare) va fi discutată și aprobată - și nu văd de ce nu ar fi aprobată - probabil că va fi un convoi, ce va fi orientat de Poliția Rutieră ca să ajungă la locul la care este autorizată manifestarea", a explicat Nicușor Dan.

Un reprezentat al fermierilor a declarat că protestatarii nu vor cere aprobare din partea Primăriei Generale pentru protestul din fața Guvernului, deoarece este vorba despre un protest spontan.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---