Externe

Soția șefului serviciilor secrete ucrainene, otrăvită cu metale grele. Marianna Budanova este internată în stare gravă

schedule 28 nov. 2023, 13:59

Soția șefului serviciilor secrete ucrainene, otrăvită cu metale grele. Marianna Budanova este internată în stare gravă
Foto: Captura video Маріанна БУДАНОВА/YT

Soția șefului serviciilor secrete din Ucraina, Marianna Budanova, ar fi ajuns la spital cu simptome de otrăvire cu metale grele, scrie NEXTA, pe X. 

Marianna Budanova, soția șefului serviciilor secrete ucrainene, în stare gravă după ce a fost otrăvită cu metale grele

Ziarul ucrainean Babel a fost primul care a scris despre faptul că Marianna Budanova a fost dusă la spital cu semne de otrăvire. Sursele „RBC-Ucraina” au confirmat că soția șefului Direcției principale de informații a fost otrăvită. Nu există încă o confirmare oficială a acestei informații. 

Budanova a fost diagnosticată cu otrăvire cu metale grele, care „nu sunt folosite în niciun fel în gospodărie și în armată”, ceea ce, conform sursei citate, poate indica „o încercare deliberată de otrăvire a unei anumite persoane”.

Publicația ucraineană mai scrie că starea de sănătate a femeii s-a deteriorat de mult timp, acum ea termină un tratament și va fi ținută sub control medical. 

Rusia a fost acuzată de mai multe ori că a comis asasinate și tentative de asasinat cu otrăvuri care implică metale grele, care de obicei nu sunt prezente în cantități letale în viața de zi cu zi.

Budanov, un fost comando care a făcut o serie de misiuni îndrăznețe împotriva forțelor ruse, a urcat rapid în rândurile serviciilor se informații militare ale Ucrainei pentru a deveni general până la 35 de ani.

El însuși a fost ținta a 10 tentative de asasinat rusești, dintre care una, o explozie de mașină, l-a lăsat grav rănit. Într-un interviu pentru Radio Svoboda, Budanov a spus că Marianna locuia cu el în biroul său din Kiev.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---