Externe

Bilanțul atacului terorist de la Moscova crește, în timp ce acuzațiile și teoriile conspirative se intensifică

schedule 28 mar. 2024, 08:24

Bilanțul atacului terorist de la Moscova crește, în timp ce acuzațiile și teoriile conspirative se intensifică
https://pixabay.com/photos/the-flagpole-russia-state-flag-2877540/
Atac terorist în Moscova: 143 morți, ISIS revendică, Rusia sugerează legături cu Ucraina; tensiuni și investigații în desfășurare.

Bilanțul tragic al atacului terorist care a avut loc în suburbia Moscovei săptămâna trecută a ajuns la 143 de morți, conform ultimelor rapoarte ale autorităților ruse. Aproximativ 95 de persoane sunt încă date dispărute după atacul armat care a avut loc la sala de concerte Crocus City Hall. În urma incidentului, 80 de persoane rănite, inclusiv șase copii, sunt încă internate, iar alte 205 persoane au primit îngrijiri ambulatorii.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul, marcând cel mai grav incident de acest gen pe teritoriul european în ultimele două decenii. În ciuda revendicării, autoritățile ruse au încercat să stabilească o legătură între atentat și Ucraina, fără a prezenta dovezi concrete. Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut implicarea „islamiștilor radicali”, dar a continuat să sugereze o posibilă fugă a atacatorilor în Ucraina.

În contextul acestor evenimente, generalul ucrainean Kirilo Budanov a afirmat că serviciile de informații ruse erau conștiente de pregătirea atacului cu mai bine de o lună înainte de producerea acestuia. Budanov a sugerat că motivele pentru care atacul a fost permis să se întâmple ar putea include lupte interne pentru putere în Rusia sau o subestimare a gravității situației. El a denunțat acuzațiile Kremlinului care încearcă să implice Ucraina în atac, catalogându-le drept „nonsens”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris acuzațiile Rusiei ca fiind „complet previzibile” și a subliniat că nu este prima dată când Rusia încearcă să dea vina pe altcineva pentru propriile probleme. Situația rămâne tensionată, iar investigațiile continuă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale atacului terorist.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---