Externe

Atentat la Tel Aviv. Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. Cel puțin nouă persoane au fost rănite

schedule 04 iul. 2023, 16:51

Atentat la Tel Aviv. Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. Cel puțin nouă persoane au fost rănite
Youtube/The Times and The Sunday Times

Un atac terorist a avut loc marți după-amiază la Tel Aviv. Un palestinian aflat la volanul unei mașini a intrat într-o mulțime de oameni în zona unui centru comercial din Tel Aviv. Incidentul s-a soldat cu mai multe victime.

Atac terorist la Tel Aviv. Bilanțul victimelor

Un atac terorist s-a produs astăzi la Tel Aviv. Un bărbat, palestinian islamist, a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni ce se aflau pe strada Pinchas Rosen, în zona unui centru comercial din oraș. După aceasta, agresorul nu s-a oprit aici. Acesta a coborât din mașină și a încercat să-i înjunghie pe oameni.

În urma atacului său, cel puțin nouă persoane au fost rănite, dintre care trei victime se află în stare gravă. Aceștia au fost transportați la două spitale. Poliția israeliană a transmis că bărbatul a fost ucis de un trecător înarmat.

Acest atac din Tel Aviv vine în urma tensiunilor care au fost create de operațiunea militară israeliană din orașul palestinian Jenin, care a fost soldată cu cel puțin 10 morți și 100 de răniți. Operațiunea a început luni împotriva militanților islamiști din tabăra de refugiați și au antrenat soldați israelieni, aceștia fiind sprijiniți de drone și blindate ușoare.

Hamas "salută" atacul terorist din Tel Aviv

Hamas, cunoscută și ca Harakat al-Muqawama al-Islamiyya, organizația paramilitară palestiniană islamistă, care deține controlul asupra Fâşiei Gaza, a încurajat atacul care a avut loc marți, la Tel Aviv. Organizația spune că acest atentat este o ripostă la operațiunea militară israeliană din Jenin.

Administrația de la Washington a anunțat că este de partea Israelului și susține acțiunea de a se apăra de atacuri teroriste, dar a îndemnat armata israeliană să evite atacarea civililor palestinieni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---