Externe

SBU anunță dejucarea unui complot de asasinare a președintelui Zelenski orchestrat de FSB

schedule 07 mai 2024, 16:10

SBU anunță dejucarea unui complot de asasinare a președintelui Zelenski orchestrat de FSB
Foto: Volodimir Zelenski/Facebook
SBU a dejucat un complot FSB de asasinare a președintelui Zelenski, arestând doi colonei ucraineni pentru trădare și complicitate.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a raportat dejucarea unui complot de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski, care ar fi fost orchestrat de serviciul de securitate rus FSB. Conform SBU, doi colonei ai serviciului ucrainean de protecție de stat au fost arestați sub suspiciunea de trădare și complicitate în vederea comiterii unui atentat terorist. Aceștia sunt acuzați că ar fi furnizat informații secrete către Rusia și ar fi participat la planificarea unor atacuri cu rachete și drone împotriva președintelui și altor oficiali de rang înalt.

Planul presupunea observarea mișcărilor țintelor și coordonarea atacurilor pentru a maximiza daunele, inclusiv utilizarea unei drone pentru a ataca supraviețuitorii și o a doua rachetă pentru a distruge dovezi. SBU a menționat că acest complot ar fi fost un "cadou pentru Putin" cu ocazia inaugurării sale. Agenții SBU au colaborat în demascarea rețelei și au publicat fotografii din momentul arestării celor doi colonei, fără a dezvălui identitățile acestora.

Aceasta nu este prima încercare de asasinare a președintelui Zelenski, care a mai fost ținta unor comploturi similare de la începutul invaziei rusești în Ucraina. În trecut, au fost raportate și alte tentative de asasinat, inclusiv implicarea unui cetățean polonez acuzat că ar fi colectat informații pentru serviciile secrete rusești.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---