Externe

Dan Dungaciu: Perspectivele războiului din Ucraina și riscul schimbării stării de spirit a populației

schedule 27 mar. 2024, 16:58

Dan Dungaciu: Perspectivele războiului din Ucraina și riscul schimbării stării de spirit a populației
JoaoCachapa/Shutterstock
Dan Dungaciu discută riscurile antioccidentalismului în Ucraina și impasul negocierilor de pace, anticipând continuarea conflictului.

Dan Dungaciu, director general al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a exprimat în cadrul unei emisiuni live preocupări privind evoluția războiului din Ucraina și potențialele schimbări în percepția populației ucrainene față de Occident. Analistul politic a subliniat că următoarele luni vor fi critice, în special în contextul așteptării livrărilor de armament promis de Occident.

Dungaciu a avertizat că există riscul ca populația ucraineană să dezvolte o stare de spirit antioccidentală sau antiamericană, pe fondul unei posibile percepții de abandon din partea Occidentului. Acest sentiment ar putea fi amplificat de acțiuni precum bombardarea rafinăriilor, care a dus la creșterea prețului petrolului, și de frustrările legate de sprijinul internațional.

În plus, Dungaciu a menționat că negocierile pentru pace par să fie într-un impas, cu tentative de organizare a unui summit al păcii care nu par să aibă succes în atragerea participării Rusiei. Profesorul a concluzionat că, în ciuda acestor eforturi diplomatice, situația pe teren indică mai degrabă o continuare a conflictului decât apropierea de o soluție pașnică.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---