Social

Primele declarații ale lui Cristian Cioacă, după ce a fost eliberat din închisoare. Familia Elodiei este revoltată: „Strigător la cer!”

schedule 23 aug. 2023, 07:48

Cristian Cioacă a fost eliberat, marți seară. Fostul polițist a executat 9 ani și puțin din pedeapsa de 15 ani și 8 luni de detenție pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Autorul celei mai metiadizate crime din istoria recentă a României a negat mereu fapta și nu a spus niciodată ce a făcut cu trupul soției. Ba chiar are același discurs în fața jurnaliștilor. Mama fostei avocate este revoltată de hotărârea instanței. 

Cristian Cioacă, primele declarații după ce a fost eliberat din închisoare

Jurnaliști: Nu stai de vorbă și cu noi? Cum te simți?

Cristian Cioacă: Vă mulțumesc pentru interesul acordat, dar nu-l merit!

Jurnaliști: Ce vrei să faci primul lucru când ajungi acasă?

Cristian Cioacă: Today is the first day of the rest of my life. Ok? (n.r. azi e prima zi din restul vieții mele) 

Adevărul l-au stabilit judecătorii, cu mulți ani în urmă. Acum, o altă instanță a decis că și-a ispășit pedeapsa și poate fi un om liber. 

Mama Elodiei este furioasă: „ Nu trebuia instanţa să-i dea drumul deoarece a săvârşit o faptă deosebit de gravă, mai ales arzând şi cadavru. Este strigător la cer! Nu se poate aşa ceva, el trebuia să îşi ispăşească pedeapsa. Mai ales că are să ne dea două miliarde şi jumătate daune. Şi mie şi fiului meu şi băiatului, lui Patric”. 

Cioacă, condamnat inițial la 22 de ani de închisoare

Fostul polițist a fost condamnat inițial la 22 de ani de închisoare, însă în luna iunie 2014 Curtea de Apel Pitești i-a diminuat pedeapsa pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu. A fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare din care a executat doar 9.

Nu a trecut testul detectorului de minciuni și chiar și în lipsa cadavrului judecătorii au avut destule probe în baza cărora i-au stabilit vinovăția.

Cristian Cioacă trebuie să fie eliberat tocmai în august 2028. Din pedeapsă au fost scăzute 449 de zile de arest preventiv. 480 de zile au fost câștigate prin recursul compensatoriu și 712 ca urmare a muncii prestate. În continuare rămâne întrebarea: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Elodia? 

Cum s-ar fi întâmplat totul

În 2007, la Brașov, avea loc o dispariție înfiorătoare, care a devenit cel mai mediatizat și controversat caz din România: Elodia Ghinescu. Avocata în vârstă de 38 de ani a fost parcă înghițită de pământ. A fost văzută ultima oară pe 28 august. A fost dată dispărută oficial în data de 5 septembrie 2007, de către soțul ei, Cristian Cioacă. 

În scurt timp, acesta, fost polițist, a fost singurul suspect. A fost reținut pe 19 septembrie 2007 și a fost eliberat după o zi. După cinci ani, Elodia Ghinescu a fost eliberată moartă, iar Cristian Cioacă a fost arestat pe baza probelor existente. Cele mai importante probe de la dosar împotriva fostului polițist au fost petele de sânge din apartamentul celor doi și obiectele găsite în râpă, către Râșnov. 

„Urma de sânge, existentă sub sufărul aflat în hol, în apropierea ușii dormitorului, are aspectul unei urme de sânge diluat și a fost creată prin scurgerea sub cufăr a lichidului în compozițai căruia se afla sângele, probabil în timpul spălării/ștergerii gresiei din hol”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii spuneau atunci că fostul polițist și-a ucis soția în apartamentul în care locuiau, după o ceartă conjugală, iar cadavrul l-a aruncat într-un loc neștiut. Informația fost mereu negată de Cioacă. 

Astfel, a început isteria națională pentru a desluși misterul. Chiar și Biserica s-a implicat în căutarea Elodiei. Și Interpolul a intrat pe fir. Avocata ar fi fost căutată în 190 de țări, după ce mai mulți oameni au fost convinși că au văzut-o zburând spre diferite destinații în lume.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---