Showbiz

„True Detective: Night Country” - inspirat de misterul morții alpiniștilor din Pasul Dyatlov

schedule 27 feb. 2024, 15:27

„True Detective: Night Country” - inspirat de misterul morții alpiniștilor din Pasul Dyatlov
Foto: Shutterstock
"True Detective: Night Country" combină misterul Pasului Dyatlov cu ficțiunea, avându-i în rolurile principale pe Jodie Foster și Kali Reis.

Noul sezon al seriei de succes „True Detective”, intitulat „True Detective: Night Country”, își găsește inspirația în evenimente reale care continuă să stârnească curiozitatea și teoriile conspirației. Serialul, disponibil pe HBO Max, îi aduce în prim plan pe actorii Jodie Foster și Kali Reis, care interpretează rolurile a două detectivi angrenați în rezolvarea unui caz misterios.

Acțiunea serialului se petrece în orașul fictiv Ennis din Alaska, unde o lungă noapte de iarnă acoperă dispariția misterioasă a opt oameni de la Stația de Cercetare Arctică Tsalal. Acest scenariu amintește de cazul nerezolvat al alpiniștilor din Pasul Dyatlov, un mister care a captivat atenția regizorului și scenaristului Issa López.

În 1959, nouă alpiniști ruși au murit în condiții enigmatice în timpul unei expediții în Munții Ural. Tragedia lor a fost marcată de descoperirea cortului sfâșiat și a cadavrelor mutilate, care au fost găsite împrăștiate în zonă. Anchetatorii sovietici de la acea vreme au clasificat moartea alpiniștilor ca fiind cauzată de „o forță copleșitoare”, lăsând loc numeroaselor speculații, de la teorii ale conspirației până la ipoteze mai raționale.

„True Detective: Night Country” împletește elemente ale acestui caz real cu ficțiunea, creând o atmosferă captivantă și tensionată. Distribuția de excepție, alături de scenariul inspirat din evenimente reale, promit o experiență intrigantă pentru telespectatori.

Serialul aduce în discuție teme precum misterul, supranaturalul și complexitatea relațiilor umane, în contextul unei investigații polițienești. În timp ce fanii genului se pot delecta cu această nouă producție, cazul real al Pasului Dyatlov rămâne unul dintre cele mai bizare și neelucidate mistere ale secolului trecut.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---