Externe

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, respinge acuzațiile de "dublu standard" în evaluarea drepturilor omului în Israel

schedule 23 apr. 2024, 08:03

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, respinge acuzațiile de "dublu standard" în evaluarea drepturilor omului în Israel
https://pixabay.com/photos/flag-israeli-israel-symbol-186476/
Antony Blinken respinge acuzațiile de "dublu standard" ale SUA privind drepturile omului în Israel și Gaza.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a respins acuzațiile conform cărora administrația SUA aplică un "dublu standard" în ceea ce privește abuzurile armatei israeliene în Gaza. În cadrul unei ședințe recente, Blinken a subliniat că SUA aplică aceleași criterii de evaluare a drepturilor omului în toate țările, indiferent de relația lor cu Statele Unite. Această declarație a venit în contextul prezentării raportului anual al Departamentului de Stat privind drepturile omului.

Raportul a evidențiat probleme semnificative în Israel, inclusiv rapoarte credibile despre crime arbitrare sau ilegale, dispariții forțate, torturi și arestări nejustificate ale jurnaliștilor. Guvernul israelian a fost recunoscut pentru unele măsuri luate în vederea identificării și pedepsirii oficialilor implicați în aceste abuzuri. Totuși, comportamentul militar al Israelului a fost supus unui control intens, în special după ce forțele israeliene au ucis un număr mare de palestinieni în Gaza, majoritatea fiind civili și copii.

În ciuda acestor acuzații, administrația Biden a menționat că nu a găsit dovezi ale încălcării dreptului internațional de către Israel. Cu toate acestea, președintele Joe Biden a amenințat recent că va condiționa sprijinul militar anual de 3,8 miliarde de dolari acordat Israelului, cerând măsuri concrete pentru protecția lucrătorilor umanitari și a civililor.

Într-un răspuns la aceste dezvoltări, premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis că se va opune oricăror sancțiuni impuse unităților militare israeliene pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului. Această poziție a fost exprimată în urma unor rapoarte care sugerau că SUA ar putea impune sancțiuni batalionului israelian Netzah Yehuda, activ în Cisiordania ocupată. Ministrul israelian Benny Gantz a solicitat, de asemenea, o revizuire a acestei chestiuni într-o discuție cu Antony Blinken.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---