Sci-Tech

Simulare de urgență la bordul ISS difuzată din greșeală de NASA pe YouTube

schedule 13 iun. 2024, 13:17

Simulare de urgență la bordul ISS difuzată din greșeală de NASA pe YouTube
Pixabay
Simulare de urgență la ISS difuzată din greșeală de NASA pe YouTube, creând confuzie; NASA a clarificat că totul era un exercițiu.

O simulare a unui exercițiu de urgență la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) a fost difuzată din greșeală de NASA pe canalul său de YouTube, generând panică și speculații pe rețelele de socializare. Înregistrarea audio, care a fost transmisă miercuri în jurul orei 22:28 GMT, prezenta un scenariu în care un membru al echipajului ISS se confrunta cu un „accident de decompresie". O voce feminină cerea ca acesta să fie pus înapoi în costumul său spațial și să i se verifice pulsul, menționând că starea sa este „fragilă".

După ce înregistrarea a fost distribuită pe rețelele de socializare, NASA a clarificat pe contul oficial deținut de ISS că transmisia a fost o eroare și făcea parte dintr-o simulare de antrenament pentru diverse scenarii de urgență în spațiu. Agenția spațială a asigurat publicul că nu există o situație de urgență reală la bordul ISS și că membrii echipajului se aflau în perioada de somn în momentul difuzării greșite, pregătindu-se pentru o ieșire în spațiu programată pentru ziua următoare.

Decompresia, cunoscută și sub numele de „sindrom de decompresie", este o condiție care poate apărea din cauza schimbărilor de presiune atmosferică și poate fi fatală dacă nu este tratată corespunzător. Canalul de YouTube al NASA pentru ISS afișează acum un mesaj de eroare, indicând că transmisiunea a fost întreruptă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.977 RON
0.00010
USD
USD: 4.6263 RON
0.02260
GBP
GBP: 5.8622 RON
0.01780
HUF
HUF: 1.2648 RON
-0.00450
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1349 RON
0.03690
Convertor valutar

Rezultat: ---