Social

Toate școlile din trei județe din România, închise din cauza codului roșu de viscol. O parte din elevi vor intra la ore online

schedule 26 nov. 2023, 14:10

Toate școlile din trei județe din România, închise din cauza codului roșu de viscol. O parte din elevi vor intra la ore online
Foto: Liviu Sova/Agerpres

Au fost închise toate școlile din județele Brăila, Galați și Călărași din cauza codului roșu de viscol. O parte dintre elevi vor intra la ore online. 

Au fost închise toate şcolile din trei judeţe, din cauza codului roşu de viscol

Prin hotărâre de CJSU, luni sunt anulate cursurile în toate unitățile de învățământ din județ, au anunțat reprezentanții ISU. Măsura vizează și școlile din orașul Brăila.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook.
„Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați”, a anunțat prefectura Galați.

Orele vor fi recuperate în funcție de cum va stabili Inspectoratul Școlar Județean Galați, a mai comunicat Prefectura gălățeană.

Cursurile școlare au fost întrerupte, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, și în Călărași. „Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

Codul roșu, în vigoare până la ora 16:00

Măsuri similare ar putea fi luate și în alte județe afectate de viscol și ninsori. Codul roșu de vreme rea vizează județele Constanța, Tulcea, Brăila și Galați.

Atenționarea meteo este în vigoare până duminică, la ora 16:00. Mai apoi, va fi în vigoare un cod galben de intensificare ale vântului, temporar zăpadă viscolită. Acesta va fi valabil de duminică seară până luni dimineață. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---