Sănătate Externe Locale

Scandal de corupție la Arad: polițiști și instructori auto, acuzați de trafic de influență pentru permise de conducere

schedule 15 feb. 2024, 14:04

Scandal de corupție la Arad: polițiști și instructori auto, acuzați de trafic de influență pentru permise de conducere
Foto: WorldFacts/Youtube.com
Caz de corupție la Arad: DNA acuză 7 persoane pentru mită în eliberarea permiselor auto.

Un caz șocant de corupție zguduie sistemul de eliberare a permiselor auto din Arad. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în judecată cinci polițiști și doi instructori auto, implicați într-un mecanism de luare de mită pentru obținerea permiselor de conducere. Conform anchetatorilor, între 200 și 400 de euro era suma necesară pentru a "garanta" succesul la proba practică a examenului auto.

Cazul, care a avut loc în perioada 2022 - ianuarie 2023, dezvăluie o rețea infracțională în care polițiștii examinatori, ajutați de intermediari din rândul instructorilor auto și al unor persoane de încredere, primeau sume de bani pentru a manipula rezultatul examenului. Metodele de transmitere a mitei erau diverse, de la plasarea banilor direct în mâna polițiștilor până la ascunderea acestora în portiera dreapta-față a autoturismului de examen.

Dialogul codificat între intermediari și polițiști, precum și traseele dificile impuse candidaților care nu plăteau, sunt detalii care subliniază adâncimea corupției în sistem. În urma investigațiilor, s-a descoperit că sumele de bani implicate nu puteau fi justificate de către polițiștii examinatori, ridicând suspiciuni cu privire la proveniența lor.

Dosarul, trimis acum la Tribunalul Arad, include acuzații de luare de mită, complicitate la luare de mită și dare de mită. În plus, înainte de a ajunge în instanță, procurorii DNA au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu 13 inculpați pentru infracțiuni similare.

Acest caz pune în lumină problemele sistemice ale corupției și subliniază nevoia urgentă de reformă în cadrul instituțiilor responsabile de eliberarea permiselor de conducere.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---