Politic

Iulian Dumitrescu, candidat pentru un nou mandat la CJ Prahova în ciuda acuzațiilor de corupție

schedule 24 apr. 2024, 16:44

Iulian Dumitrescu, candidat pentru un nou mandat la CJ Prahova în ciuda acuzațiilor de corupție
Mircea Moira / Shutterstock
Iulian Dumitrescu, lider PNL Prahova, candidează pentru CJ Prahova, deși e sub acuzare de corupție.

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus miercuri semnăturile și dosarul de candidatură pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Prahova, în pofida faptului că este cercetat pentru luare de mită și se află sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția. Dumitrescu a motivat decizia de a candida prin dorința de a oferi continuitate proiectelor începute și la solicitarea aleșilor locali, afirmând că în ultimii trei ani s-au realizat progrese semnificative în județ.

În ciuda acuzațiilor aduse de DNA, care susține că Dumitrescu ar fi primit mită în valoare de peste 16 milioane de lei de la un om de afaceri, liderul PNL Prahova își susține nevinovăția și dreptul legal de a candida. El a declarat că are încredere în justiție și așteaptă ca adevărul să iasă la iveală.

Dumitrescu a acuzat PSD Prahova de presiuni asupra primarilor și de încercări de a bloca investițiile, menționând că aceste atacuri l-au determinat să candideze pentru a proteja proiectele începute. În februarie, după ce a fost pus sub acuzare, Dumitrescu a anunțat că demisionează din toate funcțiile deținute în PNL, dar nu și-a oficializat demisia din fruntea organizației județene.

Președintele PNL Nicolae Ciucă nu a oferit o poziție clară privind acceptarea candidaturii lui Dumitrescu, menționând că decizia va fi luată de Biroul Politic Național al partidului la primirea unei propuneri oficiale din partea filialei Prahova.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---