Politic

Alianța PSD-PNL vizează victoria în alegerile europarlamentare și locale

schedule 27 mar. 2024, 17:18

Alianța PSD-PNL vizează victoria în alegerile europarlamentare și locale
Foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
Premierul Ciolacu anunță încrederea PSD-PNL în câștigarea a 17 locuri în Parlamentul European și susținerea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că alianța electorală PSD-PNL este încrezătoare în obținerea a cel puțin 17 locuri în Parlamentul European la următoarele alegeri. În cadrul unei conferințe de presă, Ciolacu a subliniat că alianța va câștiga alegerile și a menționat că pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu este considerat cea mai potrivită opțiune, având în vedere profilul său european și colaborarea strânsă cu autoritățile locale și naționale.

În contextul alegerilor locale, PSD a validat candidații pentru primăriile de sector din București, printre care se numără Rareș Hopincă pentru Sectorul 2 și Adrian Vigheciu pentru Sectorul 5. PNL îi susține pe George Tuță pentru Sectorul 1 și pe Ciprian Ciucu pentru Sectorul 6. Cu toate acestea, la nivel național, alianțele electorale întâmpină dificultăți, liderii locali blocând în unele cazuri candidaturi comune.

În județele unde PSD și PNL nu au ajuns la un acord, partidele vor merge separat în alegeri. La Bacău, Mircea Fechet va candida pentru Consiliul Județean din partea PNL, iar Valentin Ivancea pentru Primăria Bacău din partea PSD. La Brașov, Adrian Veștea și George Scripcaru sunt candidații PNL pentru Consiliul Județean, respectiv Primăria Brașov, cu sprijin neoficial din partea PSD. În Timișoara, Nicolae Robu va candida la Primăria Timișoarei, iar Alfred Simonis la CJ Timiș, după ce Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al PNL Timiș pentru refuzul de a susține candidatura PSD.

Situația rămâne neclară în județele Mureș și Satu Mare, unde UDMR deține funcții cheie, iar Coaliția nu a ajuns la un consens privind candidaturile. În Prahova, PNL nu a luat încă o decizie definitivă privind candidatura lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Județean, în contextul problemelor sale legale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---