Locale

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, surprins conducând ilegal și folosind girofar

schedule 23 feb. 2024, 15:26

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, surprins conducând ilegal și folosind girofar
Dan Ilie Morega, fost prefect, surprins conducând ilegal cu permisul suspendat și folosind girofar în Târgu Jiu.

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost surprins joi seară conducând un vehicul pe străzile din Târgu Jiu, deși avea permisul de conducere suspendat din motive medicale. Incidentul a fost înregistrat pe camera, iar imaginile arată cum Morega folosea un girofar și dădea flash-uri altor șoferi pentru a-i determina să-i facă loc în trafic.

În timpul conducerii, Dan Ilie Morega a încălcat regulile de circulație, trecând peste linia dublă continuă și intrând pe contrasens pentru a depăși. Acest comportament a atras atenția autorităților, iar reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj au declarat că fostul prefect riscă să fie cercetat pentru un al treilea dosar penal, având în vedere că a fost prins conducând fără permis și că a utilizat ilegal girofarul.

Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, este cunoscut pentru cariera sa politică, fiind fost prefect susținut de PDSR, deputat PNL și membru PRM. De-a lungul timpului, a fost implicat în mai multe anchete ale Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție în noiembrie 2011.

După evenimentul de joi seară, Morega a reacționat pe rețelele de socializare cu ironii la adresa polițiștilor. Pe Facebook, a postat un banc cu polițiști, fără a face referire directă la incidentul în care a fost implicat.

Cazul lui Dan Ilie Morega ridică din nou problema respectării legii de către persoanele care au ocupat sau ocupă funcții publice și consecințele nerespectării regulilor de circulație. Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele incidentului și pentru a lua măsurile legale care se impun.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---