Locale

Alertă pe Dunăre: Descoperirea unei mine marine mobilizează autoritățile

schedule 08 apr. 2024, 14:24

Alertă pe Dunăre: Descoperirea unei mine marine mobilizează autoritățile
Foto: dcmedia/Youtube
Un obiect suspectat a fi mină marină a fost găsit pe Dunăre, lângă Pătlăgeanca. Autoritățile și ISU Tulcea intervin pentru identificare.

Autoritățile române au fost alertate luni dimineață despre prezența unui obiect metalic sferic, suspectat a fi o mină marină, pe brațul Chilia al Dunării, în apropierea localității Pătlăgeanca. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta Tulcea a fost informat în jurul orei 09:00 de către un echipaj al Poliției de Frontieră. Echipa pirotehnică a ISU a fost activată pentru a se deplasa la fața locului, iar Căpitănia Tulcea a fost notificată pentru a informa ambarcațiunile din zonă.

Conform declarațiilor ISU Delta Tulcea, obiectul a fost identificat între kilometrii fluviali 113-114, iar măsuri de monitorizare și prevenire sunt asigurate în colaborare cu Poliția de Frontieră până la sosirea unei echipe de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Aceștia vor stabili natura obiectului și dacă acesta reprezintă o mină marină istorică sau alt tip de obiect.

Autoritățile au recomandat navigatorilor să respecte indicațiile forțelor de ordine prezente la locul descoperirii și să reducă viteza de deplasare în zonă. Viceamiralul Mihail Panait, Șeful Statului Major al Forțelor Navale, a subliniat provocările de securitate din regiune, menționând că până în prezent au fost distruse 99 de mine marine în nord-vestul Mării Negre, de la începutul conflictului din Ucraina.

Această descoperire vine în contextul în care în ultimii ani au fost raportate mai multe incidente similare în zona țărmului românesc al Mării Negre și pe cursul Dunării, sporind preocupările legate de siguranța navigației și de riscurile asociate conflictului armat din apropierea granițelor României.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---