Locale

Localnicii din Dobrogea, avertizaţi prin RO-Alert că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian

schedule 30 sept. 2023, 08:47

Localnicii din Dobrogea, avertizaţi prin RO-Alert că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian
Foto: captura video

E alertă la graniță. Localnicii din Dobrogea au fost avertizați, azi-noapte, prin mesaj RO-Alert că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. La scurt timp, unii dintre ei ar fi auzit aparate de zbor trecând aproape de sol, dar și o bubuitură. Autoritățile caută acum o posibilă dronă prăbușită. 

Update 13:40 Autorităţile au încheiat căutările presupusei drone din Galaţi, fără niciun rezultat. Localnicii s-au speriat după mesajul RO-Alert.

Update 10:00 Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Populația din Tulcea și Galați a fost prealertată.

Zeci de echipaje de poliţie, jandarmerie şi pompieri caută resturi de dronă pe câmpul de la marginea Galaţiului, lângă Cartierul Dimitrie Cantemir după ce localnici ar fi auzit mai multe aparate de zbor trecând foarte aproape de sol, dar şi o bubuitură.

„S-a primit o informaţie că ar fi căzut ceva, dar nu ştim exact ce şi cum. S-a măturat toată zona. Zona rămâne izolată până mâine dimineaţă. Mâine la 6 jumătate o să începem să căutăm iar. Cineva din Galaţi. A sunat la 112”, Sorin Claudiu Gavril, prefect Galați. 

Timp de 90 de minute, localnicii au fost sfătuiţi, prin mesajul RO-Alert, să își păstreze calmul și să se adăpostească în beciuri, adăposturi de protecție civilă sau să rămână în interiorul locuințelor, departe de geamuri sau pereți exteriori.

Au fost puse filtre de poliție pe drumurile care duc către locul cu pricina din câmp, iar căutările se desfășoară la aproape 500 de metri față de locul în care ne aflăm. 

„Noi nu am auzit nimic. Noi am fost în oraş. Noi am venit să închidem perimetrul şi atâta tot. Nu s-a auzit explozia”, a spus Poliția.

Autorităţile au început să emită mesaje RO-Alert după ce, începând din luna iulie a acestui an, la scurt timp după ce Rusia s-a retras din acordul privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, armata lui Putin a început să atace porturile și depozitele ucrainene de la Dunăre, încercând să blocheze principala rută alternativă pentru exporturile de produse agricole ale Ucrainei.

Printre ținte s-au numărat și se numără în continuare porturile ucrainene Ismail și Reni, ambele aflate la câțiva kilometri de România. Drept urmare, România și-a mutat apărarea aeriană mai aproape de satele de pe Dunăre, vecine cu Ucraina, și au adăugat mai multe posturi militare de observare și patrulare în zonă. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---