Externe

Premierul Marcel Ciolacu a finalizat vizita în Emiratele Arabe Unite și aduce în țară 20 de tineri români blocați în Dubai din cauza inundațiilor

schedule 18 apr. 2024, 14:22

Premierul Marcel Ciolacu a finalizat vizita în Emiratele Arabe Unite și aduce în țară 20 de tineri români blocați în Dubai din cauza inundațiilor
Victor Mogyldea / Shutterstock
Premierul României, Marcel Ciolacu, a vizitat EAU pentru a întări relații economice și a ajutat la repatrierea tinerilor români post-inundații.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a încheiat o vizită de lucru de două zile în Emiratele Arabe Unite, cu scopul de a consolida relațiile economice și de a atrage investiții emirateze în țară. În cadrul vizitei, premierul a avut întâlniri cu Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan, președinte al Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, precum și cu alți oficiali și reprezentanți ai companiilor emirateze.

Pe lângă agenda economică, vizita premierului Ciolacu a inclus și o componentă umanitară. În urma inundațiilor record care au afectat regiunea, inclusiv Aeroportul Internațional din Dubai, un grup de 20 de tineri români care participau la un festival în Abu Dhabi și au rămas blocați, vor fi repatriați cu aeronava oficială a premierului. Ministerul Afacerilor Externe a coordonat asistența consulară și a asigurat cazarea temporară a tinerilor până la plecarea spre România.

Inundațiile din Emiratele Arabe Unite au dus la anularea a zeci de zboruri și au creat dificultăți semnificative pentru călători, inclusiv pentru cetățenii români aflați în regiune. Autoritățile române au intervenit pentru a oferi asistență și sprijin necesar în vederea repatrierii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---