Locale

Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, sub suspiciunea DNA în cazul unui apartament de serviciu

schedule 12 mar. 2024, 15:02

Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, sub suspiciunea DNA în cazul unui apartament de serviciu
Mircea Moira / Shutterstock
Primarul Bacăului, Lucian Viziteu (USR), suspect în dosar DNA privind ocuparea nelegală a unui apartament de serviciu de către o angajată.

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, membru al partidului USR, a anunțat că este suspect într-un dosar deschis de DNA Bacău. Dosarul investighează circumstanțele în care o angajată a primăriei a locuit într-un apartament de serviciu, deși aceasta avea domiciliul în municipiu. Lucian Viziteu a comunicat pe rețelele sociale că, alături de alți funcționari din primărie, a fost informat despre statutul său de suspect și așteaptă finalizarea rapidă a anchetei, exprimându-și încrederea în dorința procurorilor de a clarifica situația.

Conform relatărilor din presa locală, angajata în cauză, Cerasela Ionela Cocalea, este membră USR Bacău și inspector de specialitate la Baze Sportive în cadrul Primăriei Bacău, având recent atribuții de conducere. Aceasta a recunoscut că locuiește „temporar” în apartamentul de 100 de metri pătrați, fără a plăti chirie, deși locuințele de serviciu pot fi acordate doar cu aprobarea Consiliului Local.

Primarul Viziteu a sugerat că dosarul ar putea avea conotații politice, menționând că perioada electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 2024 a început oficial, iar acest subiect a fost „resuscitat” într-un moment semnificativ. Campania electorală va începe cu o lună înainte de alegerile programate pentru 9 iunie 2024.

DNA s-ar fi autosesizat după ce Ziarul de Bacău a publicat o anchetă despre situația apartamentului de lux din centrul orașului Bacău, administrat de primărie și ocupat de angajata menționată. Municipiul Bacău deține patru locuințe de serviciu în imobilul respectiv, dintre care două sunt folosite de Teatrul Bacovia, una de Poliția Locală și una în administrarea Primăriei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---