Politic

Parlamentul României a adoptat Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel

schedule 11 oct. 2023, 14:22

Parlamentul României a adoptat Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel
Rista4 / Shutterstock

Astăzi, Parlamentul României a adoptat o Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel.

Declarația comună împotriva atacurilor teroriste din Israel a fost adoptată de Parlament

Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel a fost adoptată de Parlamentul României cu 284 voturi pentru şi 3 împotrivă. Deputatul minorității evreiești din România, Silviu Vexler, a citit o Declarație cu privire la „atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel și a populației civile”.

La începutul ședinței a avut loc un moment de reculegere pentru victimele din Israel. În Parlament a fost prezent şi premierul Marcel Ciolacu. După ce a fost citită Declarația Parlamentului au avut loc intervenții ale grupurilor parlamentare care și-au exprimat solidaritatea cu Israel.

Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel

„Deputatii si senatorii din Parlamentul Romaniei au fost socati sa observe atacurile teroriste barbare indreptate impotriva Statului Israel si violenta dezlantuita de organizatia terorista Hamas asupra populatiei civile.
Deci ar trebui sa fie doar o amintire a tragediilor care au insotit cele mai intunecate momente ale istoriei umanitatii, imaginile din ultimele zile, numarul semnificativ de victime nevinovate - ucisi, torturati, raniti si ostatici, au aratat din nou intregii lumi ca siguranta necesita o vigilenta permanenta.
Lupta impotriva terorismului si a tuturor ideologiilor bazate pe ura reprezinta datoria intregii societati dar si un element fundamental al responsabilitatii noastre, atat din prezent, cat pentru viitor.
Reprezentandu-i pe toti cetatenii Romaniei, noi, membrii Parlamentului Romåniei, ne exprimam solidaritatea deplina cu Statul Israel si cu cetatenii sai. Urmarim cu atentie si ingrijorare situatia ostaticilor rapiti de pe teritoriul Statului Israel.
In acest context, subliniem ca este necesar sa actionam in permanenta pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care sa asigure protectia libertatii, democratiei si a vietilor omenesti.
Avand in vedere atacurile teroriste indreptate impotriva Statului Israel, necesitatea consolidarii politicilor de eliminare a oricaror forme de terorism, precum imperativul exprimarii unui puternic angajament politic de a actiona hotarat impotriva tuturor mijloacelor de promovare a ideologiilor bazate pe ura, Parlamentul Romaniei:
  • condamna cu fermitate atacurile organizatiei teroriste Hamas impotriva Statului Israel, crimele si violenta dezlantuite asupra populatiei civile, infiltrarile teroriste si luarea de ostatici;
  • exprima solidaritatea deplina cu Statul Israel;
  • subliniaza dreptul suveran al Statului Israel la autoaparare pentru eliminarea pericolului terorist;
  • subliniaza dreptul suveran al Statului Israel pentru luarea tuturor masurilor necesare in vederea protejarii populatiei civile;
  • exprima regretul profund pentru victimele acestor atacuri, transmite condoleante familiilor indoliate si urari de insanatosire persoanelor ranite;
  • reafirma hotararea membrilor sai pentru sustinerea, in continuare, in plan legislativ institutional, a actiunilor de combatere a oricaror forme si manifestari de terorism;
  • solicita institutiilor internationale sa ia toate mäsurile necesare pentru returnarea in siguranta a ostaticilor rapiti de pe teritoriul Statului Israel pentru condamnarea oricaror atacuri teroriste.
  • solicita autoritatilor publice sa asigure toate masurile necesare pentru protejarea Comunitatilor Evreiesti din Romania si prevenirea oricaror incidente pe teritoriul tarii noastre;
  • reafirmä importanta deosebita a parteneriatului dintre Romania Statul Israel, inclusiv in contextul tmplinirii a 75 de ani de relatii diplomatice neintrerupte”, se menționează în Declaraţia comună împotriva atacurilor teroriste din Israel adoptată astăzi de Parlamentul României.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---