Sănătate

Începe campania de vaccinare antigripală. Care este procedura de vaccinare

schedule 29 sept. 2023, 13:18

Începe campania de vaccinare antigripală. Care este procedura de vaccinare
Ground Picture/Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că începând de săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală.

Campania de vaccinare antigripală pentru acest sezon începe

Categoriile de persoane aflate la risc pot ridica vaccinul antigripal din farmacii, pe baza unei rețete eliberate de medicul de familie. Vaccinarea efectivă se va putea efectua în unele farmacii sau la medicii de familie. Campania de vaccinare antigripală va începe de săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală. Medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul gripal, compensat integral”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit oficialului, vaccinare se va putea face la medicul de familie sau la farmaciile incluse în acest moment în program.

Ministerul Sănătăţii susține că gripa sezonieră este în continuare o ameninţare pentru întreaga populație, dar mai ales pentru persoanele în vârstă sau cu diverse boli cronice.

„Vaccinarea anuală de rutină împotriva gripei sezoniere, cu un vaccin autorizat, cu compoziţia recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este recomandată tuturor persoanelor cu vârsta peste 6 luni care nu au contraindicaţii”, arată specialiştii Ministerului Sănătăţii, conform news.ro. 

Grupele de persoane cu risc crescut de infectare sunt:

  • gravide
  • persoane cu boli cronice din grupa de vârstă 5 -64 de ani
  • personal medical
  • persoane cu patologie cronică variată:imonosupresie congenitală şi dobândită (boli autoimune, infecţie HIV, transplant, terapie imunosupresoare) sau cu asplenie; drenaj ventricular extern; siclemie; implant cohlear; pacienţi cu boli cardiovasculare , boli respiratorii cronice, boli hepatice cronice, boli renale cronice (inclusiv dializaţi), obezitate, boli metabolice cronice, patologie neurologică cronică, neoplazii.

În sezonul epidemic 2022 – 2023, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.500.000 de doze de vaccin gripal sezonier. Institutul Naţional de Sănătate Publică a raportat că până la data de 21.05.2023, au fost vaccinate antigripal 1.479.497 de persoane din grupele de risc. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---