Sănătate

Cu și despre scleroză multiplă — Conferința Națională APAN World MS Day 2023

schedule 01 iun. 2023, 17:22

Cu și despre scleroză multiplă — Conferința Națională APAN World MS Day 2023

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România (APAN) organizează cea de-a 7-a ediție a conferinței World MS Day — Cu și despre scleroza multiplă, la Iași, în perioada 2-4 iunie 2023. 

Evenimentul organizat cu ocazia zilei mondiale a sclerozei multiple își propune consolidarea unei comunități active (atât pe plan regional, cât și pe plan național) constituite din persoane diagnosticate cu scleroză multiplă, cât și informarea plurilaterală cu privire la aspectele diagnosticului. Demersul atrage după sine suportul oferit tuturor persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă pentru a le facilita capacitatea de răspunde optim dificultăților impuse de diagnostic.

Conform celor mai recente date statistice, la nivel mondial sunt 2,8 milioane de oameni diagnosticați cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa. Se estimează că în România sunt cel puțin 12.000 de persoane diagnosticate cu această afecțiune cronică. Cifrele sunt lipsite de acuratețe la nivel național din cauza lipsei unui registru de pacienți.

Diagnosticarea se realizează preponderent în intervalul de vârstă cuprins de la 20 până la 40 de ani, conferind sclerozei multiple, printre altele, valența celei mai invalidante afecțiuni ale adultului tânăr. O altă ar fi denumirea sa alternativă, “boala cu 1000 de fețe”, datorată simptomelor multiple care diferă de la individ la individ.

APAN România este o comunitate constituită din persoane diagnosticate cu scleroză multiplă, care urmărește asigurarea sprijinului, accesul la informație, îmbunătățirea calității vieții și respectarea drepturilor celor afectați de boli neurodegenerative prin intermediul mijloacelor umanitare.

Prin acest eveniment organizat la Iași ne dorim să venim în sprijinul comunității locale, să le facilităm accesul la ultimele informații și să constituim un grup funcțional de sprijin pentru pacienții cu scleroză multiplă din regiune. (Eduard Pletea - Vicepreședinte APAN)

Conferința Națională APAN — Cu și despre scleroză multiplă, derulată pentru al doilea an la rând în format hibrid (fizic și online) se va desfășură la Hotel Traian, Iași. Online vor fi transmise doar activitățile și prezentările aferente zilei de sâmbătă, 3 iunie, pe pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/APANRomania, în intervalul orar 10:30 - 19:00. Subiectele abordate în cadrul conferinței vor fi noile tratamente aprobate la nivel național, nutriție, recuperare medicală, vom povesti despre stigma și rușinea unui diagnostic cronic, beneficiile acupuncturii în scleroza multiplă, Protocolul Coimbra și nu numai.

Acest eveniment este realizat cu ajutorul sponsorilor: Roche, Novartis, Sanofi, Janssen, Bristol Myers Squibb.

Puteți urmări activitatea APAN România aici:

https://www.facebook.com/APANRomania

https://afectiuni-neurodegenerative.ro/

Podcast APAN: https://www.youtube.com/watch?v=eSkCC52Gz6g

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---