Sci-Tech Business

Ce tehnologii „atacă” digital bankingul în 2024?

schedule 09 oct. 2023, 15:44

Ce tehnologii „atacă” digital bankingul în 2024?
Foto: futurebanking.ro

Circuitul banilor în natură s-a mutat în lumea lui 1 și 0. Banii se mișcă electronic, facem tot mai multe operațiuni pe telefon, descoperim o lume nouă care părea o utopie acum câțiva ani.

Dar ce ne mai rezervă viitorul? Ce va fi la anul? Ca să aflăm răspunsurile la aceste întrebări, la Future Banking Summit, în 18 octombrie, la Brașov, discutăm cu trei specialiști despre tehnologiile de anul viitor din digital banking.

Kostas Fiakas este Chief Strategy Officer la Inform Lykos, companie care se ocupă cu transformarea digitală. Kostas are un background solid, de 20 de ani de experiență în domeniul tehnologiei.

Inform Lykos lucrează cu majoritatea băncilor din top 10 la nivel local, spunea Fiakas într-o ediție anterioară a Future Banking Summit. Ei menționa atunci că pandemia a accelerat proiectele ce aveau de a face cu transformarea digitală a modului în care băncile operează documentele, punând accent și pe automatizarea proceselor interne.

Augustin Jianu este Product Owner la certME, fiind un antreprenor cu multă experiență în domeniul dezvoltării de software, al securității cibernetice și al elaborării de politici. Este și expert certificat în securitate cibernetică și a ocupat funcția de director general al CERT-RO între 2014 și 2016. A făcut parte și din consiliul de administrație al ENISA (Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor). Nu e străin nici de administrația publică, pentru că a fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în Guvernul României.

Este licențiat în inginerie în domeniul informaticii aplicate, având cunoștințe aprofundate în domeniul algoritmilor avansați, al structurilor de date și al teoriei sistemelor automate.

certMe este un mijloc de identificare electronică certificat, care poate fi folosit în orice domeniu. Iar ambiția companiei certSign este să facă din certME primul portofel de identitate digitală europeană din România.

Augustin Dobre este CEO al fintech-ului Capital Financial Services, deținătoarea brandului Twispay. Twispay este o instituție emitentă de monedă electronică, prima de acest fel licențiată în 2013 de către Banca Națională a României. Compania oferă servicii de emitere de monedă electronică și de procesare de plăți pentru tranzacții online, prin intermediul Visa, Mastercard sau prin alte metode de plată alternative. În 2021, Elrond Network a achiziționat Capital Financial Services, deținătoarea brandului Twispay, iar aprobarea BNR a venit în februarie 2022.

Participă și tu, alături de ei, la Future Banking Summit, evenimentul dedicat industriei financiare!

Conferința va fi transmisă online pe canalele de socializare ale Future Banking și în platforma IC Events, soluție dezvoltată de InternetCorp.

+

Vezi aici programul, vorbitorii și vino și tu să afli ce se întâmplă în sistemul bancar!

Pentru a participa la eveniment, trebuie să vă înregistrați pe site-ul Future Banking Summit, unde găsiți toate detaliile legate de participare. Uitați-vă pe site, puteți să cumpărați bilete foarte ușor și veniți la Brașov!

+

Future Banking Summit este un eveniment Future Banking și realizat cu sprijinul:

Main Partner: ING Bank România

Gold Partners: Mastercard, Raiffeisen Bank, InfoCert, Temenos, LexisNexis, Evotrust, First Bank

Silver Partners: IDnow, Inform, Namirial, Fortech Investments, CEC Bank, tbi bank, Fort, 123 Credit, Creatio, Argon Solutions, UniCredit Bank, BCR, Filip & Company, certSign, Banca Transilvania, Schonherr, Otp Bank, Twispay, ProCredit Bank, Safetech Innovations, iFactor

Evenimentul beneficiază și de sprijinul Imod Flowers, Kayus, Chocolissimo.

Parteneri media: Smark, IQAds și Financial Intelligence.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 22 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

37 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
0.00040
USD
USD: 4.5521 RON
-0.01440
GBP
GBP: 5.9517 RON
-0.01230
HUF
HUF: 1.2425 RON
0.00370
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00020
CHF
CHF: 5.2944 RON
0.00150
Convertor valutar

Rezultat: ---