Externe

Uniunea Europeană consolidează sancțiunile împotriva Rusiei cu sprijinul ferm al Ursulei von der Leyen

schedule 21 feb. 2024, 17:25

Uniunea Europeană consolidează sancțiunile împotriva Rusiei cu sprijinul ferm al Ursulei von der Leyen
artjazz/Shutterstock
UE impune al 13-lea set de sancțiuni împotriva Rusiei, extinzând restricțiile și vizând colaboratori externi.

Uniunea Europeană (UE) continuă să-și întărească poziția față de Rusia, impunând un nou set de sancțiuni ca reacție la agresiunea continuă a Moscovei asupra Ucrainei. Ambasadorii statelor membre ale UE au aprobat în principiu al 13-lea pachet de sancțiuni, care va fi formalizat pe 24 februarie, marcând doi ani de la începutul conflictului.

Noile măsuri vizează limitarea capacității Rusiei de a eluda sancțiunile existente, extinzând restricțiile și asupra firmelor din China, Serbia și Turcia, care sunt suspectate de aprovizionarea industriei militare rusești. În plus, sancțiunile vor include și ministrul Apărării din Coreea de Nord, în contextul acuzațiilor privind livrările de rachete și obuze către Moscova.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat importanța menținerii presiunilor asupra Kremlinului și a blocării accesului Rusiei la tehnologii avansate, cum ar fi dronele. Această poziție fermă este reflectată și în declarațiile recente ale doamnei von der Leyen, care a exclus colaborarea cu orice partide sau grupuri politice considerate a fi "prieteni ai lui Putin", în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie.

În timp ce se pregătesc pentru următoarele alegeri europarlamentare, atât Ursula von der Leyen, cât și Partidul Popular European (PPE), se distanțează de orice formă de extremism și euroscepticism, pledând pentru colaborarea cu forțe politice pro-europene, pro-NATO și pro-ucrainene.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---