Externe Politic

Uniunea Europeană adoptă al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

schedule 21 feb. 2024, 16:26

Uniunea Europeană adoptă al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
https://pixabay.com/photos/building-european-union-flags-79221/
UE a adoptat al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, vizând persoane și firme pentru a limita capacitatea militară a Rusiei.

Uniunea Europeană a consolidat regimul de sancțiuni împotriva Rusiei prin adoptarea celui de-al 13-lea pachet, în contextul agresiunii continue a Rusiei împotriva Ucrainei. Pachetul, anunțat de președinția belgiană a Consiliului UE, este considerat unul dintre cele mai ample adoptate până în prezent și va fi oficializat pe 24 februarie, marcând doi ani de la începutul conflictului.

Conform declarațiilor oficiale, noul set de restricții nu vizează noi sectoare economice din Rusia, ci se concentrează pe aproape 200 de persoane și entități juridice. Acestea includ companii și persoane legate de complexul militar-industrial rusesc, precum și cele implicate în traficul și răpirea copiilor ucraineni. Printre entitățile vizate se află și o firmă nord-coreeană și una belarusă.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat determinarea UE de a diminua capacitatea militară a Rusiei, menționând în mod specific reducerea accesului la drone. Noile sancțiuni vizează lanțul de aprovizionare pentru fabricarea acestor dispozitive, cu o atenție specială acordată rețelei de achiziții care sprijină armata rusă. În acest cadru, trei companii chineze și o firmă cu sediul în Hong Kong au fost adăugate pe lista sancțiunilor.

Această decizie vine în urma cererilor repetate din partea Ucrainei și a partenerilor săi pentru identificarea de noi modalități de a impune sancțiuni Rusiei, care a reușit să-și sporească producția de echipament militar, inclusiv drone, tancuri și muniții.

Uniunea Europeană a reînnoit, de asemenea, pentru o perioadă de șase luni, regimul actual de sancțiuni care cuprinde aproximativ 2.000 de persoane și companii. Aceste măsuri continuă să exercite presiuni asupra Kremlinului, în încercarea de a răspunde agresiunii ruse și de a susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---