Externe Politic

SUA și Uniunea Europeană Iau în Considerare Sancțiuni Suplimentare Împotriva Rusiei, în Contextul Morții lui Aleksei Navalnîi

schedule 20 feb. 2024, 08:33

SUA și Uniunea Europeană Iau în Considerare Sancțiuni Suplimentare Împotriva Rusiei, în Contextul Morții lui Aleksei Navalnîi
Biden ia în considerare sancțiuni noi împotriva Rusiei după moartea lui Navalnîi și critică opoziția republicană la ajutorul pentru Ucraina.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat că administrația sa "ia în considerare" implementarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca urmare a decesului opozantului Aleksei Navalnîi. Această măsură vine în contextul în care SUA și Uniunea Europeană au impus deja mai multe serii de sancțiuni Moscovei, după începerea conflictului armat dintre Rusia și Ucraina la data de 24 februarie 2022.

Moartea lui Navalnîi în penitenciarul "Lupul polar" din regiunea arctică a stârnit reacții internaționale, iar președintele Biden l-a declarat pe Vladimir Putin direct responsabil pentru acest tragic eveniment. În plus, președintele american este "încrezător" în continuarea sprijinului militar pentru Ucraina, deși asistența este temporar blocată în Camera Reprezentanților, controlată de majoritatea republicană.

În ciuda aprobării de către Senatul SUA a unui nou pachet de ajutor militar în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților, Mike Johnson, influențat de fostul președinte Donald Trump, refuză să pună proiectul la vot. Trump, la rândul său, solicită înăsprirea legislației privind imigrația înainte de a acorda orice ajutor financiar Ucrainei.

Președintele Biden a criticat dur poziția republicanilor, considerând că aceasta reprezintă o neglijare a amenințării ruse și o întoarcere a spatele față de NATO și obligațiile SUA. În același timp, Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi, și-a exprimat intenția de a continua lupta soțului ei, în ciuda opoziției regimului Putin.

Uniunea Europeană, de asemenea, discută despre posibilitatea impunerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei, după cum a anunțat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---