Externe

Uniunea Europeană și Germania își intensifică răspunsul în urma morții lui Aleksei Navalnîi

schedule 19 feb. 2024, 12:25

Uniunea Europeană și Germania își intensifică răspunsul în urma morții lui Aleksei Navalnîi
artjazz/Shutterstock
UE și Germania planifică sancțiuni contra Rusiei după moartea disidentului Navalnîi, discutând și trimiterea rachetelor Taurus în Ucraina.

În contextul tragic al morții disidentului rus Aleksei Navalnîi, Uniunea Europeană și Germania își consolidează pozițiile și pregătesc noi măsuri împotriva Rusiei. Luminița Odobescu, ministrul de Externe, a subliniat fără echivoc responsabilitatea regimului Putin pentru decesul opozantului rus, în timpul unei întâlniri cu Iulia Navalnaia, văduva acestuia. Prezența Iuliei Navalnaia la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE a fost un moment de solidaritate și recunoaștere a luptei pentru democrație.

România susține adoptarea de către Uniunea Europeană a unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la moartea lui Navalnîi. În paralel, Germania este îndemnată să ia măsuri concrete, cu propunerea de a trimite rachete Taurus în Ucraina, pentru a întări apărarea țării în fața agresiunii rusești. Marie-Agnes Strack-Zimmermann, președintele comitetului de apărare din Bundestag, a accentuat necesitatea unui răspuns ferm din partea cancelarului german Olaf Scholz, în urma acestui eveniment tragic.

Rachetele Taurus, cu o rază de acțiune de 500 km, ar putea oferi Ucrainei capacitatea de a lovi ținte strategice și de a-și consolida apărarea. Cu toate acestea, există îngrijorări că aceste arme ar putea fi folosite pentru a ataca obiective esențiale din teritoriul ocupat de Rusia, o posibilitate care stârnește controverse în cadrul comunității internaționale.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---