Externe

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, susține aderarea României la spațiul Schengen în cadrul vizitei oficiale la București

schedule 19 iun. 2024, 15:46

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, susține aderarea României la spațiul Schengen în cadrul vizitei oficiale la București
LCV / Shutterstock
Președintele Italiei, Sergio Mattarella, susține aderarea României la Schengen și întărește relațiile bilaterale în vizita sa la București.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, în timpul vizitei sale oficiale la București, a subliniat importanța parteneriatului dintre Italia și România, exprimându-și susținerea fermă pentru aderarea României la spațiul Schengen. În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Klaus Iohannis, Mattarella a evidențiat contribuția semnificativă a comunității românești la societatea italiană și a recunoscut prezența numeroaselor firme italiene în România, care întăresc relațiile economice dintre cele două țări.

Președintele italian a menționat, de asemenea, necesitatea de a recăpăta încrederea cetățenilor în instituțiile europene și a reiterat importanța extinderii Uniunii Europene, inclusiv sprijinul pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de integrare europeană. Mattarella a discutat despre necesitatea unei apărări comune europene și a consolidării pilonului european de apărare în cadrul NATO, subliniind importanța sprijinului continuu pentru Ucraina în contextul securității europene.

Vizita președintelui Mattarella la București vine într-un moment semnificativ, marcând 145 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 60 de ani de la ridicarea acestora la nivel de ambasadă între România și Italia, reconfirmând astfel Parteneriatul Strategic Consolidat și dinamismul cooperării bilaterale în diverse domenii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9729 RON
-0.00130
USD
USD: 4.5749 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.9082 RON
-0.00750
HUF
HUF: 1.274 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00070
CHF
CHF: 5.1357 RON
0.00480
Convertor valutar

Rezultat: ---