Politic

Marcel Ciolacu comentează audierea fostului șef SRI, Florian Coldea, la DNA

schedule 28 mai 2024, 14:12

Marcel Ciolacu comentează audierea fostului șef SRI, Florian Coldea, la DNA
Foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
Premierul Marcel Ciolacu comentează despre audierea lui Florian Coldea la DNA, subliniind normalitatea procedurilor judiciare și respingând speculațiile politice.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut declarații referitoare la audierea fostului director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea, la Direcția Națională Anticorupție (DNA). În cadrul unei apariții televizate, Ciolacu a subliniat că procedurile judiciare actuale reflectă o stare de normalitate, menționând că audierile se desfășoară la ore rezonabile, spre deosebire de practicile din trecut. Premierul a evitat să comenteze specific pe marginea cazului, exprimându-și dorința ca instituțiile statului să nu mai fie folosite în scopuri care să devieze de la prioritățile naționale.

Ciolacu a negat orice cunoștință personală semnificativă despre Coldea, afirmând că l-a întâlnit doar de câteva ori. De asemenea, a respins speculațiile potrivit cărora audierea lui Coldea ar avea legătură cu campania electorală, îndemnând publicul să aștepte deciziile magistraților în loc să judece situația în spațiul mediatic.

Florian Coldea și fostul șef al Direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, au fost chemați la DNA în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg. Hideg i-a acuzat pe cei doi că i-ar fi solicitat, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a influența obținerea unei pedepse cu suspendare într-un dosar penal.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---