Politic

Ursula von der Leyen, candidat unic la președinția Comisiei Europene în congresul PPE de la București

schedule 07 mar. 2024, 08:25

Ursula von der Leyen, candidat unic la președinția Comisiei Europene în congresul PPE de la București
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Congresul PPE la București discută viitorul UE și realegea Ursulei von der Leyen ca președinte al Comisiei Europene.

Congresul Partidului Popular European (PPE), care se desfășoară la București, a intrat în a doua zi de discuții, cu accent pe viitorul Uniunii Europene și alegerea candidatului la funcția de președinte al Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, actuala președintă a Comisiei, este candidatul unic pentru un nou mandat, după ce a fost validată de Adunarea Politică a PPE.

Evenimentul, găzduit de Partidul Național Liberal în parteneriat cu PPE, a reunit peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, inclusiv lideri europeni de marcă. În cadrul congresului, președintele Klaus Iohannis și cancelarul austriac Karl Nehammer vor avea discursuri importante, iar Nehammer va avea întâlniri bilaterale cu președintele Iohannis și premierul Marcel Ciolacu, unde se va discuta și despre aderarea României la Schengen.

În prima zi a congresului, PPE a adoptat un manifest care susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, inclusiv la frontierele terestre, după ce delegația austriacă a renunțat la opoziția sa inițială. Această decizie a fost considerată o victorie pentru România, exprimând angajamentul PPE față de extinderea Schengen.

Congresul PPE este cel mai înalt organism decizional al partidului și are loc la fiecare trei ani, fiind un moment crucial pentru stabilirea direcțiilor politice și electorale ale grupului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---