Externe

Ursula von der Leyen reafirmă poziția UE în fața extremismului și situația alarmantă sanitară din Fâșia Gaza

schedule 22 feb. 2024, 08:25

Ursula von der Leyen reafirmă poziția UE în fața extremismului și situația alarmantă sanitară din Fâșia Gaza
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut declarații puternice cu privire la colaborările politice în cadrul Uniunii Europene, marcând o poziție fermă împotriva celor ce susțin valorile contrare ale UE și ale alianțelor sale. În contextul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în iunie, von der Leyen a exclus orice colaborare cu "prietenii lui Putin" și a subliniat importanța susținerii statului de drept și a valorilor democratice.

Într-o conferință de presă, președinta a respins posibilitatea de a se baza pe o majoritate care include grupul conservatorilor eurosceptici și a accentuat nevoia de alianțe cu grupurile pro-europene, pro-NATO și pro-ucrainene. Aceste declarații vin într-un moment în care sondajele indică o creștere a mișcărilor de extremă dreaptă și eurosceptice, fapt care ar putea influența echilibrele politice în UE.

Pe de altă parte, situația sanitară și umanitară din Fâșia Gaza a fost descrisă ca fiind "inhumană" de către directorul Organizației Mondiale a Sănătății, care a subliniat deteriorarea continuă a condițiilor de viață în regiune. Cu o creștere dramatică a malnutriției și cu un număr alarmant de victime, OMS face apel pentru o încetare imediată a focului și pentru acces liber la ajutor umanitar.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---