Politic

România și Grecia discută despre aderarea la spațiul Schengen în contextul opoziției Austriei

schedule 07 mar. 2024, 15:25

România și Grecia discută despre aderarea la spațiul Schengen în contextul opoziției Austriei
LCV / Shutterstock
Premierul României și omologul grec discută cooperarea și Schengen, în timp ce Austria își exprimă reticența privind migrația.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, în care au fost abordate teme de cooperare bilaterală și importanța aderării României la spațiul Schengen. Ciolacu a subliniat legătura specială dintre România și Grecia și necesitatea conectării celor două țări, inclusiv prin integrarea în Schengen, pentru a maximiza potențialul regiunii.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Karl Nehammer a reiterat preocupările Austriei legate de migrația ilegală și necesitatea întăririi frontierelor externe ale UE, în cadrul discursului său la Congresul PPE de la București. Aceste declarații vin în contextul în care Austria continuă să se opună aderării depline a României și Bulgariei la spațiul Schengen, invocând problemele legate de migrație.

Cu toate acestea, președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că în discuția sa cu Nehammer s-a convenit să se continue procesul de aderare a României la Schengen până la atingerea acestui obiectiv. În plus, delegația austriacă la Congresul PPE nu a votat împotriva manifestului electoral care susține aderarea României la spațiul Schengen, semn că opoziția Austriei ar putea fi depășită în viitorul apropiat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---