Politic Externe Social

Tehnică militară pentru România și Bulgaria, trimisă de SUA. Nava cu echipamente militare a ajuns în Grecia

schedule 06 mar. 2023, 09:03

Tehnică militară pentru România și Bulgaria, trimisă de SUA. Nava cu echipamente militare a ajuns în Grecia
Flying Camera / Shutterstock

SUA a trimis o navă plină cu echipamente militare în Grecia, care a ajuns duminică în portul grecesc Alexandroupolis. Tehnica militară va fi trimisă în România și Bulgaria ca în scurt timp să se organizeze exerciții militare majore.

Tehnică militară pentru România și Bulgaria trimisă de SUA

O navă americană Liberty Pride a transportat duminică echipament militar în portul Alexandroupolis din nordul Greciei. Tehnica militară care a fost livrată în portul grecesc aparține alianței NATO și urmează să fie transferată în România și Bulgaria pentru ca în timpul apropiat să se desfășoare exerciții militare majore ale alianței Atlantic Resolve 23 și Defender Europe.

Nava de marfă de 200 de metri a ajuns în portul din Grecia duminică dimineața și a început să descarce echipamentul militar. Nava a plecat din portul american Charleston și a ajuns în portul grecesc Alexandroupolis, urmând ca să plece la mijlocul săptămânii viitoare.

Aprovizionarea pentru trupele NATO din Europa de Sud-est este asigurată de navele de marfă americană, iar procesul va continua până la finalul lunii august. Recent, peste 200 de ofițeri și civili ai Armatei SUA au fost trimiși la Alexandroupolis pentru a livra echipamentele militare pe care nava militară americană Liberty Pride le descarcă.

Ce echipamente militare au livrat navele din SUA

De asemenea, în zilele ce urmează se așteaptă navele de transport care vor livra din portul grecesc Alexandroupolis echipamente militare în Europa de Nord, în Marea Baltică și în special, spre țările din apropierea Rusiei.

Navele au livrat tehnică militară necesară pentru organizarea exercițiilor militare. Printre echipamentele militare se numără tancuri, tunuri, rachete și alte echipamente moderne.

„Portul va fi umplut cu elicoptere de luptă, tancuri, tunuri, rachete, lansatoare de rachete multifuncționale, tot ce poate oferi cea mai avansată industrie militară”, se arată în raport. Americanii numesc acum Alexandroupolis „Souda Nord”.

SUA deține o bază Souda pe insula Creta, pentru că astfel le este mai ușor să ajungă în orice colț al Europei (ocolind Dardanelele) transportând arme prin ea. Orașul este dotat cu o rețea de cale ferată și rutieră și cu un port propriu.

„Brigăzile rotative ajung în Grecia cu echipamentul lor pentru o ședere de nouă luni în Europa și apoi se întorc acasă”, menționează publicația.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00060
USD
USD: 4.6712 RON
-0.00250
GBP
GBP: 5.7677 RON
0.04480
HUF
HUF: 1.2603 RON
0.00070
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.1247 RON
0.01570
Convertor valutar

Rezultat: ---