Social

Ministrul Apărării, despre serviciul militar obligatoriu în România: „Este exclus”

schedule 06 feb. 2024, 08:09

Ministrul Apărării, despre serviciul militar obligatoriu în România: „Este exclus”
Mircea Moira / Shutterstock

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a vorbit despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România.

Ministrul Apărării, despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România

Ministrul Apărării a declarat că se discută existenţa unui serviciu militar voluntar, al cărui scop este de a satisface nevoia de rezervă pentru Armata.

"România nu este în pericol de război, nu este în pericol să fie atacată. Nu înseamnă că nu trebuie să fie în acord și în linie cu ce se întâmplă și în alte armate din acest punct de vedere.
Și nivelul de tehnică militară a crescut, eficacitatea tehnicii militare a crescut. Dar întotdeauna există nevoia să împrospătezi și să ai oameni la dispoziție într-o situație", a declarat Tîlvăr.

Potrivit ministrului, din punct de vedere numeric, armata a scăzut.

"Din punct de vedere numeric, armata a scăzut și categoric nevoile operaționale sunt cele care sunt. Ele sunt motivate și de situația în care ne aflăm. Este o situație care nu a mai fost în Europa de foarte mult timp", a mai spus Angel Tîlvăr, ministrul Apărării.

Potrivit ministrului Apărării, în anul 2023, șapte mii de militari au ieșit din Armată. Este vorba atât despre demisii și despre pensionări. 

"Serviciul militar obligatoriu este exclus, cel puțin în perioada mandatului meu, exclud această posibilitate", a declarat ministrul.

Ce spune Vlad Gheorghiță despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu

Șeful Statului Major al Apărării, Vlad Gheorghiță, atenționează populația cu privire la necesitatea pregătirii României pentru un posibil război.

Gheorghiță a menționat cât este de importantă consolidarea capacităților de apărare ale țării și a implementării unor măsuri preventive în fața riscurilor geopolitice crescânde. Șeful Statului Major este de părere că România trebuie să își întărească forțele armate.

"Populația României, la fel ca întreaga populație din Europa trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți", a declarat Vlad Gheorghiță, șeful Statului Major al Apărării. 


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---