Locale Externe

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis după dezvăluiri despre pierderile înregistrate de armata rusă la Avdiivka

schedule 21 feb. 2024, 13:28

Bloggerul militar rus Andrei Morozov s-a sinucis după dezvăluiri despre pierderile înregistrate de armata rusă la Avdiivka
Foto: Shutterstock
Bloggerul militar rus Andrei Morozov, cunoscut ca "Murz", s-a sinucis după dezvăluirea pierderilor armatei în Ucraina.

Andrei Morozov, cunoscut sub pseudonimul „Murz”, unul dintre cei mai influenți bloggeri militari ruși și fost membru al forțelor armate ale Rusiei, și-a luat viața după ce a făcut publice informații privind pierderile semnificative suferite de armata rusă în timpul bătăliei pentru Avdiivka. Morozov, care administra canalul de Telegram „Ne scriu din Ioannina”, a lăsat un bilet de adio în care a exprimat presiunile suferite din partea unor figuri de autoritate și a acuzat persecuția de către „prostituatele politice conduse de Vladimir Soloviov”, referindu-se la prezentatorul TV și propagandistul rus.

Într-o postare făcută pe 18 februarie, Morozov a menționat că Rusia ar fi suferit pierderi de 16.000 de militari în timpul ofensivei de la Avdiivka, o informație ce a stârnit discuții aprinse în comunitatea bloggerilor militari și critici din partea propagandiștilor ruși. După două zile, Morozov a șters postarea, indicând în scrisoarea sa de adio că a fost constrâns să facă acest lucru.

În mesajul său final, Morozov a scris: „Tovarășe colonel, la ordinul dumneavoastră, am fost nevoit să șterg postarea de pe canalul meu de Telegram 'Ne scriu din Ioannina'. Iar dumneavoastră ați fost forțat să dați acest ordin de superiori. Iar superiorii au fost la rândul lor forțați să facă asta de prostituatele politice ale lui Vladimir Soloviov, care fac pe ei de frică dacă vine vorba să vină să apese trăgaciul. Ei bine, o să o fac eu. O să mă împușc dacă nimeni nu îndrăznește să o facă”.

Decesul său a survenit înainte de întâlnirea dintre Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, în care s-a raportat „eliberarea” orașului Avdiivka și s-a discutat despre continuarea operațiunilor militare în Ucraina.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---