Social Externe

Un cetățean român este dat dispărut după atacurile teroriștilor în Israel

schedule 12 oct. 2023, 13:47

Un cetățean român este dat dispărut după atacurile teroriștilor în Israel
Roman Yanushevsky / Shutterstock

Un cetățean român se află pe lista persoanelor dispărute în urma atacurilor grupării teroriste Hamas în Israel.

Român dispărut după atacurile Hamas în Israel

În timpul unei conferințe de presă, președintele Israelului, Isaac Herzog, a anunțat că un cetățean român este dispărut în urma atacurilor din Israel. Potrivit autorităților, românul care a fost dat dispărut avea dublă cetățenie. Mama acestuia a anunțat că nu a mai revenit acasă și nu a mai putut lua legătura cu el. 

”Este o mare tragedie. În acest moment sunt 1300 de persoane ucise și 3300 de persoane rănite.
Vă voi arăta acum o hartă cu toate drapelele și o să numesc câteva țări, printre care Austria, Australia, Azerbaijan, Argentina, Belarus, Brazilia, China, Chile, Canada, Danemarca, Eritreea, Estonia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Irlanda, India, Kazakhstan, Mexic, Portugalia, Polonia, Filipine, Panama, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Sri Lanka, Sudan, Thailanda, Turcia, Uzbekistan, Ucraina, Statele Unite și Regatul Unit, ale căror cetățeni au fost afectați, însă datele trebuie reconfirmate”, a declarat, astăzi, președintele Israelului.

Potrivit informațiilor oferite de acesta, un cetățean român se află pe lista persoanelor dispărute în urma atacurilor dintre Fâșia Gaza și Israel. La moment, Ambasada României la Tel Aviv cooperează cu autoritățile israeliene pentru a verifica informația.

Mii de români au reușit să se întoarcă în România din Israel

”Am văzut informația. Ambasada noastră la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica și clarifica această informație apărută în urmă cu câteva minute. Până în acest moment nu am primit nicio informație cu privire la cetățeni români dispăruți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip.

Oficialul a mai spus că deja peste 2 mii de români au fost aduși acasă din zona de conflict.

”În ceea ce privește revenirea și sprijinul pe care România și Ministerul Afacerilor Externe, prin celula de criză, l-a acordat cetățenilor români aflați în Israel pentru a reveni acasă, vă pot spune că, în această dimineață, putem să vorbim de peste 2000 de cetățeni români care au venit acasă fie prin intermediul curselor operate de compania națională Tarom, fie prin alte companii private”, a mai spus el. 
”În ceea ce privește fâșia Gaza, avem în atenție aproximativ 350 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 150 au solicitat evacuare. Dar, având în vedere situația de securitate, atât Ministerul Afacerilor Externe prin celula de criză cât și misiunile diplomatice și oficiile consulare vor depune toate eforturile în vederea identificării celei mai bune soluții pentru a-i evacua pe cetățenii români în condiții de securitate”, a concluzionat Radu Filip.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---