Social Externe

Un ostatic cu cetățenie israeliană și română din Fâșia Gaza a murit. Anunțul făcut de MAE

schedule 14 dec. 2023, 08:21

Un ostatic cu cetățenie israeliană și română din Fâșia Gaza a murit. Anunțul făcut de MAE
Anas-Mohammed / Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, care era ţinut în Fâşia Gaza, a decedat.

Un cetățean româno-israelian a decedat în Fâșia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe a făcut anunțul despre moarte ostaticului cu dublă cetățenie, română și israeliană. Aceasta s-a stins în Fâșia Gaza.

Este vorba despre Tal Chaimi, românul care a fost capturat de teroriștii palestinieni din gruparea Hamas. Familia bărbatului a fost informată despre moartea acestuia. Românul Tal Chaimi a fost răpit în ziua atacului din data de 7 octombrie, iar de atunci, familia sa nu a mai știut nimic de el.

"Familia și prietenii săi spun că era întotdeauna primul care ajuta, dădea o mână de ajutor și insufla calm și încredere tuturor celor din jurul său", este mesajul transmis de cei din kibutzul în care locuia.
„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate”, a transmis, joi dimineaţă, MAE.

În momentul de față, alte două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, sunt ținute captive în Fâşia Gaza. Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe a menționat încă o dată ca este necesar să se negozieze eliberarea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Totodată, Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---